Ultra Street Fighter 2: The Final Challengers komt naar de Switch 

Ultra Street Fighter 2: The Final Challengers komt naar de Switch 2017-01-13T11:11:48
Alsof we nog niet genoeg versies hadden van Street Fighter 2, heeft Capcom weer een nieuwe aangekondigd voor de Switch. Ultra Street Fighter 2: The Final Challengers heet de game en wanneer ‘ie komt is nog niet duidelijk.

Capcom is bezig met een nieuwe versie van Street Fighter 2 voor de Nintendo Switch genaamd Ultra Street Fighter 2: The Final Challengers. Het is geen terugval naar de originele game die alweer uit 1991 stamt, want het maakt gebruik van de herziene art uit Super Street Fighter 2 Turbo HD Remix, een game die ‘nog maar’ 8 jaar oud is. Je kunt overigens gewoon terug ‘Switchen’ ;) naar de oorspronkelijke pixel-art graphics, mocht je dat graag willen.

Ultra Street Fighter 2Ultra Street Fighter 2 fancy graphics

Bovendien heeft Ultra Street Fighter 2 een nieuwe modus en twee nieuwe characters: Evil Ryu en Violent Ken. Eh, hoewel, ‘nieuw’ een beetje een groot compliment is, aangezien het gewoon reskins zijn. Vermoedelijk komen hier nog wel nieuwe knokkers bij, zo lijkt de ondertitel van de game te willen zeggen, maar pin me daar niet op vast omdat het nog helemaal niet duidelijk is hoe de Switch rollt met DLC. Hoewel we inmiddels wel weten hoe Capcom daarmee rollt, natuurlijk…

De nieuwe mode van Ultra Street Fighter 2 is een arcade modus die je in co-op kan spelen, om zo 2v1 tegenstanders te lijf te gaan. Naar horen zeggen lijkt dit op de Dramatic Battle mode van de Street Fighter Alpha-serie. Dus ‘nieuw’ is ook in dit geval misschien niet helemaal terecht.

De releasedatum, of zelfs maar de periode van release, van Ultra Street Fighter 2: The Final Challengers is nog niet bekend. In de Switch livestream van vanmiddag 15:30 komt Street Fighter producer Yoshinoro Ono nog wat vertellen over z’n ‘nieuwe’ game. 

REACTIES (14) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord