Ubisoft wil geen politieke statements maken in Ghost Recon Breakpoint 

Ubisoft wil geen politieke statements maken in Ghost Recon Breakpoint 2019-05-10T11:36:04
Met de onthulling van Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint heeft Ubisoft nogmaals medegedeeld geen politieke statements te willen maken in games. Hoofdontwikkelaar Sebastien Le Prestre geeft aan gewoon een game te maken en hier niets mee te bedoelen.

Gisteren kondigde Ubisoft haar nieuwste game Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint aan en daarbij werd ook duidelijk aangegeven dat het Amerikaanse bedrijf er niet op uit is om politieke statements te maken met de spellen die het uitbrengt.

We're creating a game here, we're not trying to make political statements in our games. We've rooted ourselves in reality, and you'll get what you get out of your playthrough--everybody will get something different out of their experience. The story might make you see different situations, but we're not trying to guide anybody or to make any sorts of statements. It's a 'What if?' scenario, it's Tom Clancy, it's purely fictional.

Sebastien Le Prestre, de hoofdontwikkelaar van de nieuwe Ghost Recon-game, vindt dus dat Ghost Recon Breakpoint gewoon fictie is en niets te maken heeft met de werkelijkheid. Dit sluit totaal aan bij een door Alf Condelius gemaakt statement in 2018 over het feit dat politieke statements in games selcht zijn voor de zaken van Ubisoft en de verkoop. Toch is het wel lastig om helemaal geen politieke statements te maken in een games zoals Ghost Recon, die altijd een link houden met de werkelijkheid, of in ieder geval een mogelijke werkelijkheid laten zien.

In Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint draait het om een wereld waar iemand een briljante AI heeft ontworpen en deze in drones heeft geïmplementeerd om de veiligheid van de wereld te waarborgen. Uiteindelijk gaat een groep gedeserteerde soldaten er met de besturing van deze AI vandoor en gaat het helemaal mis. Dit verhaal wordt dus geheel zonder politieke lading gebracht, net de missie in Far Cry 5 waarin je een incriminerende 'pee tape' voor 'the big man' in veiligheid moest brengen ook totaal niets te maken heeft met politiek. 

Check hier een eerder verstuurde email waarmee Ubisoft zichzelf compleet tegensprak, in ieder geval op het gebied van het geen politieke statements willen maken. Als je gewoon wil zien waar Ghost Recon Breakpoint over gaat, zie je de trailer van het spel in deze Nachtwacht.

REACTIES (5) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord