Ubisoft en Audible kondigen audio drama Assassin’s Creed Gold aan 

Ubisoft en Audible kondigen audio drama Assassin’s Creed Gold aan 2019-11-19T11:42:03
Assassin’s Creed krijgt volgend jaar een eigen audio drama-podcast, gemaakt door Ubisoft en Audible, met de naam Assassin’s Creed Gold. Nadat we vorig jaar al een soortgelijke Wolverine-podcast kregen, opent dit wellicht deuren voor meer game-franchises die zich aan een podcast gaan wagen.

Game-ontwikkelaar Ubisoft en het audio-entertainmentbedrijf Audible hebben de handen ineen geslagen om een audio drama in het Assassin’s Creed-universum te maken. De wereld van podcasts blijft maar groeien en nadat de Marvel-franchise Wolverine vorig jaar zijn debuut maakte, is het nu dus aan Ubisoft om als de eerste grote naam in de game-industrie een audio drama te maken.

De podcast heet Assassin’s Creed Gold en gaat 27 februari 2020 van start. De serie is geschreven door Anthony Del Col, bekend van comics als Kill Shakespeare en Assassin’s Creed: Trial By Fire uit 2016. De cast bestaat onder andere uit Anthony Head, Danny Wallace, John Chancer, Tamara Lawrence en de Emmy-winnende Riz Ahmed.

Assassin's Creed

Het audio drama gaat over Aliyah Kahn (Lawrence), die diep in de schulden belandt bij een mysterieuze man genaamd Gavin Banks (Chancer). Om hem terug te betalen wordt Kahn een Assassin, door de herinneringen van een van haar voorouders, Omar Khalid (Ahmed), over te nemen. Khalid was een blinde Assassin aan het einde van de zeventiende eeuw. Het plot schijnt vergelijkbaar te zijn met wat we kennen uit de games, en ook enkele bekende personages keren terug in de podcast.

Het succes van Wolverine: The Lost Trail als een audio drama-podcast (waarvan we in ieder geval het eerste seizoen van harte aanraden) is wellicht de inspiratie van Assassin's Creed Gold, hoewel de groeiende vraag naar podcasts sowieso al een goede reden is voor game-ontwikkelaars om zich aan deze nieuwe, en tegelijkertijd oude, manier van storytelling te wagen. De manier waarop je een verhaal kan vertellen in een audio drama is namelijk heel anders dan in games, waardoor ontwikkelaars de kans krijgen om hun bestaande franchises uit te diepen in een nieuw medium. De kans is dus groot dat we in de toekomst nog meer dergelijke podcasts kunnen verwachten.

De Assassin's Creed-franchise verkoopt nog steeds erg goed. De games hebben inmiddels al meer dan 140 miljoen exemplaren verkocht, waardoor Ubisoft experimenten als Assassin's Creed Gold zich zeker wel kan veroorloven!

REACTIES (2) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord