Ubisoft combineert het autobattler-genre met battle royale in Might & Magic: Chess Royale  

Ubisoft combineert het autobattler-genre met battle royale in Might & Magic: Chess Royale 2020-01-14T10:33:00
Wat gebeurt er als je twee populaire genres pakt, en er één game mee maakt? Die vraag stelde de mensen bij Ubisoft zichzelf, met Might & Magic: Chess Royale als het gevolg. In deze game nemen honderd spelers het tegen elkaar op in een autobattler.

Aan het eind van deze maand brengt Ubisoft een nieuwe mobiele game uit, genaamd Might & Magic: Chess Royale. De game combineert het populaire battle royale-genre met het tevens populaire autobattler-genre. Een win-winsituatie, toch? Dat denkt Ubisoft in ieder geval wel.

De personages in Might & Magic: Chess Royale, allemaal met unieke abilities en facties, komen uit het Might and Magic-universum. Je kan ze upgraden en combineren voor ‘unique synergies’, om verschillende strategieën te ondersteunen. Voor en na een gevecht kan je geld uitgeven om nieuwe personages aan te trekken, evenals een ‘scouting phase’ die de mogelijkheid geeft om populaire combinaties te analyseren.

Game

Helaas wordt het geen free-for-all met honderd spelers tegelijk. In plaats daarvan nemen spelers het om de beurt tegen elkaar op, totdat er uiteindelijk nog maar één iemand over is. Might & Magic: Chess Royale is ontwikkeld voor potjes van ongeveer 10 minuten, of in de woorden van Ubisoft: ‘Lose quick, win quick’.

Battle royale kent iedereen natuurlijk van games als PUBG en Fortnite, terwijl het autobattler-genre de wereld de laatste tijd veroverd met games als Dota Auto Chess, Teamfight Tactics en Hearthstone Battlegrounds.

Might & Magic: Chess Royale komt 30 januari uit voor Android en iOS.

Het autobattler-genre is blijkbaar heel verslavend, want een Hearthstone-speler verloor een professionele wedstrijd omdat hij op zijn mobiel Auto Chess aan het spelen was. Battle royale is overal, zelfs in een game met auto's. Check hier hoe battle royale in Forza Horizon 4 in zijn werking gaat.

REACTIES (0) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord