Twitch-streamer verbreekt wereldrecord door 572 uur in dertig dagen te streamen 

Twitch-streamer verbreekt wereldrecord door 572 uur in dertig dagen te streamen 2019-12-02T15:23:17
De Twitch-streamer Andrew ‘GiantWaffle’ Bodine heeft het wereldrecord van de langste livestream ooit verbroken. Helaas betekent dat niet dat hij daadwerkelijk 572 uur wakker is gebleven, want dat is uiteraard onmogelijk. Hij streamde dertig dagen op een rij 19 uur per dag!

Wereldrecords zijn er om verbroken te worden. Zo dacht de Twitch-streamer Andrew ‘GiantWaffle’ Bodine ongeveer een maand geleden. Toen hij besloot om gewoon effe de hele maand november live te gaan. Nou ja, ongeveer dan. Dertig dagen lang streamde hij 19 uur per dag, en sliep hij de overige 5 uur.

Door 572 uur te streamen heeft hij het wereldrecord van JayBigs verbroken, die in dertig dagen 569 uur live was. Hij speelde een groot aantal games in zijn marathon, wat ook wel nodig is om je voor zo’n lange periode te vermaken. Zo kwamen Red Dead Redemption 2, Luigi’s Mansion 3, Escape From Tarkov, Rocket League, Factorio en Rainbow Siege voorbij, maar ook speelde hij Death Stranding volledig uit in iets meer dan 30 uur.

De maanden voorafgaand aan de poging trainde GiantWaffle enorm veel, om in het ritme van vijf uur slaap per nacht te komen. Of hij zich ook voorbereid heeft op 19 uur per dag op een stoel zitten en naar scherm staren… tja, hoe kan je jezelf daarop voorbereiden? In ieder geval heeft hij wel mooie cijfers behaald:

Het kan geen prettige ervaring zijn, zelfs niet als je een fanatieke gamer bent. Dat geeft hij zelf echter ook aan:

Streaming 19 hours a day isn’t healthy. It’s very obvious and I’m well aware of it. But when put into perspective, a lot of people trying to break records push themselves to the limit in ways that are not seen as healthy. It’s not easy. It was never meant to be easy.

En nu zit het erop, en kan hij eindelijk weer als een normaal mens gaan leven. Kijk maar..

Wij streamen ook drie keer per week, en zijn ook al een aantal keer 24 uur live gegaan. Maar 572 uur? Daar gaan we ons niet aan wagen. Bekijk hier de grappigste momenten uit onze Twitch-streams.

REACTIES (1) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord