Twitch klaagt Artifact-streamers aan voor gore en racistische content 

Twitch klaagt Artifact-streamers aan voor gore en racistische content 2019-06-18T10:41:56
Twitch heeft stappen ondernomen tegen een groot aantal streamers die haar Artifact-categorie vol pompten met smerige en racistische video’s. Via het gerechtshof in Californië werden de onbekende gebruikers, onder de namen John en Jane Doe 1 t/m 100, aangeklaagd voor contractbreuk, copyright-misbruik en zelfs fraude.

Sinds mei dit jaar wordt de Twitch-categorie voor Valve’s online cardgame Artifact gebruikt om honderden smerige, heftige en racistische video’s te verspreiden. Twitch heeft nu eindelijk stappen ondernomen om hier iets aan te doen. Het bedrijf heeft via het gerechtshof in Californië een groot aantal anonieme streamers aangeklaagd voor fraude, copyright-misbruik, contractbreak en het gebruik van het platform op manieren waarvoor het niet bedoeld is.

Deze streamers, in de aanklacht John en Jane Doe 1 t/m 100 genoemd, kwamen er in mei achter dat eigenlijk niemand op Twitch naar de Artifact-streamers en gameplay keek. Deze categorie had op het drukste moment slechts enkele honderden kijkers, en was voor de Doe’s dus een ideale plek om verboden content te streamen. Denk hierbij aan illegaal gestreamde series en film, maar ook aan bijvoorbeeld de video van de aanslag in Christchurch van afgelopen maart.

Twitch took down the posts and banned the offending accounts, but the offensive video streams quickly reappeared using new accounts. It appears that Defendants use automated methods to create accounts and disseminate offensive material as well as to thwart Twitch’s safety mechanisms. Such methods are often referred to as “bots.” Defendants also use bots to artificially increase the popularity of the streams broadcasting the offensive conduct, making those streams more easily discoverable by users browsing Twitch.

To protect the Twitch community, Twitch took the extremely disruptive step of disabling streaming for all newly created accounts for almost two days before imposing two-factor authentication for certain accounts. In response, Defendants sought to evade these steps using old accounts as well as accounts purchased from other users.

Twitch ondernam zelf al stappen om de streamers te stoppen door ze actief te bannen en zelfs de mogelijkheid van streamen door nieuw aangemaakte accounts compleet te blokkeren, maar het is niet genoeg om de trolls te stoppen. De bovenstaande aanklacht is dus een volgende stap in de jacht op de onbekende streamers. Zoals je kunt lezen zijn de streamers nog anoniem, maar Twitch geeft duidelijk aan dat als de informatie bekend wordt, de streamers direct flink de sjaak zullen zijn.

Twitch doet echt haar best om haar platform zo clean en netjes mogelijk te houden. Zo werd er eerder ook al een streamer verbannen omdat ze een wel heel bijzondere cosplay koos. Wist je dat wij ook elke maandag, woensdag en vrijdag streamen? Check daarvoor onze Twitch-pagina, abonneer en kijk mee!

REACTIES (6) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord