Tweede XCOM-game aangekondigd; wordt geen FPS 

Tweede XCOM-game aangekondigd; wordt geen FPS 2012-09-17T12:59:46
2K Marin, van BioShock 2 faam, is al enkele jaren bezig met de FPS XCOM. Veel fans van het origineel op de PC zijn echter niet blij dat de strategische sci-fi game, die je vanuit vogelperspectief speelde, wordt omgevormd door een shooter. Vandaar dat niemand minder dan Civ-developer Firaxis bezig is met een tweede XCOM game die het wél over de strategische boeg gooit. Zeg maar hallo tegen XCOM: Enemy Unknown!

Eind december kondigde Game Informer al aan dat hun volgende cover een nieuwe titel zou tonen die old skool gamers erg blij maakt. XCOM: Enemy Unknown lijkt volgens de beschrijvingen dan ook een liefdesbrief te worden aan alle fans van het origineel, die zich in de steek gelaten voelen door 2K Marins visie op de ultieme XCOM. Alhoewel? De game komt niet alleen naar PC maar ook naar Xbox 360 en PlayStation 3, dus de controls zullen zeker wat versimpeld moeten worden!

Tegelijkertijd werkt Firaxis aan deze XCOM en zij wisten eerder ook succesvolle PC-klassiekers als Civilization naar de consoles te brengen. Weliswaar vergde het extreme aanpassingen in de interface, maar die zijn sowieso onvermijdelijk aangezien de laatste X-Coms alweer uit de jaren ’90 stammen. Steve Martin (nee niet deze!), president van Firaxis, is in ieder geval gretig om iets goeds af te leveren:

"It’s been a dream of ours to recreate X-COM with our unique creative vision. We’re huge fans of the original game and it’s a once in a lifetime opportunity to re-envision a game that is as beloved as X-COM. We were careful to keep XCOM: Enemy Unknown true to the elements that made X-COM such a revered game while delivering an entirely new story and gameplay experience for both die-hard X-COM fans and newcomers to the franchise."

Game Informer kennende zullen screenshots en infonuggets over de komende weken worden uitgesmeerd. Tot dan moeten we het doen met de cover. Overigens blijft 2K Marin werken aan de XCOM FPS, ondanks dat er de laatste maanden geen fuck aan nieuws uit hun kamp is gekomen.

REACTIES (14) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord