Tiener maakt 25 uur durende Skyrim mod als sollicitatie 

Tiener maakt 25 uur durende Skyrim mod als sollicitatie 2013-07-18T13:09:39
Zo kan het natuurlijk ook: een mod voor Skyrim van 25 uur lang ontwikkelen om een werkplek te krijgen. De 19-jarige Alexander Velicky stak 2000 uur in de ontwikkeling, met de hoop een plek bij Bethesda te krijgen.

Waar de meeste mensen een brief sturen legt deze jongen de lat voor sollicitanten een flink stuk hoger. De 19-jarige Alexander J. Velicky heeft zijn vaardigheden als ontwikkelaar namelijk gepresenteerd zoals geen geschreven CV dat zou kunnen doen: door te gaan ontwikkelen. En hij heeft geen half werk afgeleverd: de mod heeft een speelduur van 25 uur, een landschap zo groot als een derde van het originele Skyrim, nieuwe personages, quests en stemmen. 

Falskaar

Een jaar lang, na zijn middelbare school, is hij aan de slag gegaan met de Creation Kit van Bethesda. Hij werd in dit proces gesteund door zijn vader, die hem van de dagelijkse rompslomp zoals eten en huur beschermde. Maar hij heeft in die tijd zeker niet stilgezeten. Nee, Alexander heeft het groots aangepakt: er zijn bijvoorbeeld 29 stemacteurs bij betrokken, die nota bene auditie hebben moeten doen. Hoewel er ook op andere fronten her en der hulp is geweest van buitenstaanders, vrienden of vrijwilligers, stelt Alexander dat hij uiteindelijk alles zelf in het spel heeft verwerkt. 

“I had some people help me out with a few models and textures, someone wrote a book or two for me... but otherwise all content was implemented, written and developed by me.

Falskaar

Bethesda is bewust van het bestaan van de Falskaar, zoals de mod heet, maar heeft nog niet gereageerd op het nieuws. Voor de Skyrim spelers onder jullie, de mod is hier te halen. Wij kunnen alleen maar hopen dat Bethesda deze toewijding op waarde weet te schatten en de beste jongen in ieder geval even langs laat komen. 

REACTIES (49) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord