The Pokémon Company onderneemt actie tegen Pokémon Sword & Shield-leakers 

The Pokémon Company onderneemt actie tegen Pokémon Sword & Shield-leakers 2019-11-26T15:28:24
De dagen voor de release van Pokémon Sword & Shield kwam er enorm veel informatie over de games naar buiten, waar The Pokémon Company niet al te blij mee was. Logisch, want de gelekte info zorgde voor enorm veel ophef. Ze zijn er dan ook nog niet klaar mee, want The Pokémon Company zit achter de daders aan...

De advocaten van The Pokémon Company zitten achter de vooralsnog onbekende bronnen aan die de dagen voor de release van Pokémon Sword & Shield een hele hoop informatie over de games naar buiten brachten.

The Pokémon Company is vooral boos op de mensen die plaatjes online gooiden van voorheen onbekende pokémon uit de officiële Sword & Shield strategy guide. Deze plaatjes verschenen op Discord en 4Chan eerder deze maand, en werden vervolgens natuurlijk overal op het internet gedeeld.

In dit document schrijft The Pokémon Company dat ze hebben gecheckt welke medewerkers allemaal toegang hadden tot deze strategy guide vóór de launch van de game. Ze hadden namelijk best wel veel moeite gedaan om deze informatie geheim te houden; ze hielden de boeken angstvallig verborgen op geheime plekken waar niemand met een camera of telefoon mocht komen en lieten werknemers NDA's tekenen. 

Maar het heeft niet geholpen, want de foto’s zijn toch gemaakt en gelekt. The Pokémon Company heeft vastgesteld dat het moment dat de foto's ergens in een periode van 15 uur tussen 1 en 2 november zijn gemaakt.

Wat de onbekende bronnen betreft, The Pokémon Company heeft al enkele Discord- en 4Chan-namen op weten te graven. Ze zijn echter nog niet klaar, want nu zijn ze op zoek naar de gezichten die bij deze namen horen.

Pokémon Sword & Shield

De advocaten schrijven dat de leaks voor ‘irreparable injury’ hebben gezorgd en dat het bedrijf 'entitled to damages in an amount to be proven at trial' is.

Het is geen verrassing dat The Pokémon Company alles behalve blij is met de leaks. De ophef rondom Pokémon Sword & Shield bereikte enkele dagen voor de launch van de game een hoogtepunt, mede door de ontdekking dat er maar 400 pokémon speelbaar zijn in de games. De reden hiervoor was volgens ontwikkelaar Game Freak dat ze alle modellen opnieuw moesten maken voor Sword & Shield, maar later werd die bewering in twijfel getrokken. Dat zorgde dan weer voor nóg meer ophef, en de hashtag #GameFreakLied.

Ondanks alles, zijn het toch The Pokémon Company en Game Freak die het laatste lachen. Drie dagen na de launch van de game hadden al meer dan zes miljoen mensen Pokémon Sword & Shield in huis gehaald.

REACTIES (2) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord