Update: The Last of Us Part 2 uitgesteld tot lente 2020 

Update: The Last of Us Part 2 uitgesteld tot lente 2020 2019-10-24T18:51:37
We hebben een officiële update van Sony gekregen! In een bericht op de PlayStation Blog heeft Naughty Dog-veteraan Neil Druckmann bevestigd dat The Last of Us 2 is uitgesteld naar 29 mei 2020. Jammer, maar liever nog even langer wachten op een meesterwerk dan een buggy game toch?

Het bericht van Druckmann is te vinden op de PlayStation Blog. Hij zegt het jammer te vinden fans te moeten teleurstellen en biedt zijn excuses aan. Belangrijk was volgens de beste man dat de het team niet te veel stress krijgt door de ontwikkeling en dat de bekende Naughty Dog-kwaliteit aanwezig is in The Last of Us 2. Gezien de kwaliteit van de vorige games van de ontwikkelaar, kunnen we ons voorstellen dat het flink lastig is om die laatste paar bugs weg te poetsen. Je hebt nog iets langer de tijd om The Last of Us deeltje 1 nog eens door te spelen. Sowieso gaan Lucas en Wouter de game nog een keer van begin tot eind streamen (als ze klaar zijn met die eindeloos lange speedrun van Ocarina of Time...).

This allows us to finish everything to our level of satisfaction while also reducing stress on the team

Oorspronkelijk nieuwtje: Vorige maand kregen we eindelijk een releasedatum voor The Last of Us Part 2, maar nu is naar buiten gekomen dat we misschien toch nóg langer moeten wachten. Volgens Kotaku-journalist Jason Schreier wordt de game uitgesteld tot lente 2020, en hoewel nog niets zeker is, weet deze man het vaak wel waar hij het over heeft.

The Last of Us Part 2 wordt mogelijk uitgesteld tot lente 2020, terwijl de game van Naughty Dog eigenlijk op 21 februari zou komen. Dit meldt Kotaku-journalist Jason Schreier, die in het verleden een zeer betrouwbare journalist is gebleken. Het nieuws is nog niet officieel, dus iedereen die de dagen tot 21 februari al af aan het tellen was hoeft zijn hoop nog niet te verliezen.

Sony heeft nog niets losgelaten over dit gerucht, maar Kotaku heeft het gehoord van een aantal mensen die goed op de hoogte zijn van de gebeurtenissen op de werkvloer van Naughty Dog.

The Last of Us Part 2 werd in december 2016 aangekondigd, maar het duurde even voordat we er weer meer over zagen. Dit gebeurde tijdens E3 2018, maar een releasedatum kregen we pas op 24 september, nu dus precies een maand geleden. Wat er de afgelopen maand gebeurd is bij Naughty Dog waardoor ze opeens niet meer denken de game op 21 februari af te kunnen hebben, is de grote vraag. Wellicht krijgen we hier antwoord op wanneer het officiële statement uitgebracht wordt, als dit überhaupt gaat gebeuren natuurlijk.

TLOU2

Mocht de game inderdaad pas in de lente van 2020 uitkomen, dan is dat vervelend voor alle fans, daar valt niet aan te twijfelen. Maar een aantal maanden wachten zodat de game perfect is en precies is wat Naughty Dog wil dat het moet worden, dat is het natuurlijk wel waard. Ongeacht de datum waarop de game uitkomt; de verwachtingen zijn torenhoog en het is aan Naughty Dog om ons misschien wel de beste game van 2020 te geven.

Klik hier om een recent interview te lezen over The Last of Us Part 2, waarin hoofdverhaalschrijfster Halley Gross het heeft over werken bij Naughty Dog en over de ontwikkeling van Ellie als persoon. Enkele weken geleden deelde game director Neil Druckmann van The Last of Us Part 2 een hele hoop nieuwe informatie over de game, check het hier.

REACTIES (13) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord