The Coalition toont Gears of War 5-optimalisatie voor de Xbox Series X 

The Coalition toont Gears of War 5-optimalisatie voor de Xbox Series X 2020-03-17T16:34:30
Gears of War 5 wordt volledig geoptimaliseerd voor de Xbox Series X. Volgens The Coalition, de ontwikkelaar van Gears 5, is de game nog voor de feestdagen speelbaar op de Series X.

Mike Rayner, de technische regisseur van The Coalition, heeft meer verteld over zijn plannen om Gears 5 te optimaliseren voor de release van de Series X. Het team van The Coalition heeft vervolgens een technische demo laten zien van Gears 5 op de nieuwe generatie Xbox, met de full Ultra Spec-settings die normaal alleen voor pc zijn bedoeld .

Deze setting laat een hogere resolutie zien in textures en mist, evenals een hogere particle count. Daarnaast lieten ze, volgens de blogpost van Xbox, een cutscene zien die nu op 60 frames per seconde draait in 4K in plaats van de 30 frames per seconde op de Xbox One X. Dit betekent dat de transitie van real-time cutscenes naar gameplay erg vloeiend gaan.

Gears

Naast de verbeterde resoluties is de laadtijd minder en kunnen verschillende schaduwopties aangezet worden die normaal gesproken uitstaan op de Xbox-versie van Gears 5. Dit maakt het spel nog realistischer. Daarnaast meldt Rayner dat het spel nu al te spelen was met 100 frames per seconde en The Coalition bezig is om het te verhogen naar 120 frames per seconde. 

Gears 5

Tot slot laat het team van The Coalition weten dat de optimalisatie van Gears 5 klaar is voor de lancering van Xbox Series X. Als je trouwens al in bezit bent van Gears 5 voor de Xbox One krijg je de Series X-versie van het  spel trouwens gratis.

Gisteren onthulde Xbox nieuwe specificaties over de Xbox Series X en de Series X-controller.

REACTIES (1) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord