Telltale Games komt terug met oude en nieuwe IP’s 

Telltale Games komt terug met oude en nieuwe IP’s 2019-08-28T16:54:24
Telltale Games, dat vorig jaar nog de deuren sloot, komt weer terug! LCG Entertainment heeft het bedrijf namelijk gekocht, met de bedoeling om games te maken gebaseerd op oudere Telltale games, evenals een aantal geheel nieuwe IP’s.

Het is nog geen jaar geleden sinds het Amerikaanse bedrijf Telltale werd opgeheven, maar ze zijn nu alweer terug! Een bedrijf genaamd LCG Entertainment heeft de rechten van Telltale Games opgekocht en is van plan verder te gaan waar de ontwikkelaar noodgedwongen moest stoppen. Er gaan natuurlijk wel een aantal dingen veranderen, om te voorkomen dat dezelfde fouten gemaakt worden die tot hun ondergang leidde. Zo is het bedrijf in handen van twee mannen die er voorheen niet werkten, namelijk Jamie Ottilie en Brian Waddle. 

Als de namen van deze twee mannen je niet bekend voorkomen, is dat niet zo heel gek. Jamie Ottilie heeft een groot gedeelte van zijn carrière aan mobiele games gewerkt, en was ooit CEO van Galaxy Pest Control, een studio die bekendstaat van games zoals Duck Dynasty, Power Rangers Legends en Hotel Transylvania 2. Brian Waddle daarentegen, werkte als sales- en marketingmedewerker aan de Havok game enige voor Intel en later voor Microsoft. 

In een interview met Polygon bevestigde Ottilie dat het nieuwe bedrijf de rechten heeft tot de back catalog van The Wolf Among Us, Batman en originele Telltale games zoals Puzzle Agent. 'There are some other expired licenses that we’re looking at,' zei hij.

Daarnaast liet Ottilie weten dat het mogelijk is dat het nieuwe Telltale sommige games oppakt waar ze gebleven zijn, in het geval van onafgemaakte verhalen. 'We are still evaluating, but we definitely want to continue some of the stories.'

Helaas voor fans van The Walking Dead komt deze game niet meer terug. Het bedrijf Skybound heeft de licentie daarvoor nu in handen en zijn van plan om er gebruik van te maken ook. Wat er gaat gebeuren met de andere Telltale licenties, zoals Borderlands, Game of Thrones, Guardians of the Galaxy en Minecraft, is nog onduidelijk.

Telltale

Ottilie zegt dat hij de rechten van Telltale heeft gekocht omdat hij gelooft in de toekomst van adventures.

This is a viable business that went away due to market conditions and some scale choices [Telltale’s previous management] made. I like games that tell stories and I think our industry should have a company that specializes in narrative-driven games.

Volgens Ottilie begonnen de onderhandelingen zes maanden geleden, en was het sluiten van de deal ‘incredibly complex’. De aankooprijs is niet genoemd. Uitgever Athlon Games maakt onderdeel uit van de deal en gaat voor de distributie zorgen.

Om de wedergeboorte van Telltale te vieren, kan je in deze feature lezen over de beste Telltale games. Destijds werd de feature geschreven om afscheid te nemen van Telltale, maar nu is het om hen weer welkom te heten, wat veel leuker is!

REACTIES (13) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord