Takeda en Miyamoto nemen taken Iwata over 

Takeda en Miyamoto nemen taken Iwata over 2015-07-13T13:53:49
Vanochtend kwam ons het droeve bericht ten ore dat Nintendo president Satoru Iwata is komen te overlijden. Nintendo heeft vooralsnog geen opvolger bekend gemaakt, maar Shigeru Miyamoto en Genyo Takeda staan klaar om Iwata's werkzaamheden op zich te nemen.

Toen Nintendo vannacht bekendmaakte dat president Satoru Iwata niet meer onder ons is, werd ook duidelijk dat Genyo Takeda en Shigeru Miyamoto hun huidige functie als Representative Director/Senior Managing Director behouden en, al dan niet tijdelijk, de taken van Iwata overnemen. Het is onbekend of Nintendo binnenkort al een nieuwe president zal benoemen en of een van deze twee heren de opvolger van Iwata wordt.

De 62-jarige Miyamoto werkt al sinds 1977 bij Nintendo en is bedenker van Nintendo's bekendste franchises, zoals Donkey Kong, Super Mario en The Legend of Zelda. Genyo Takeda is vanaf 1972 werkzaam bij het bedrijf en is vooral betrokken geweest bij de technologische ontwikkeling van verschillende Nintendo-consoles. Beide heren zijn de laatste jaren vooral bezig met het besturen van het bedrijf.

REACTIES (14) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord