Super Smash Bros. Ultimate kan de laatste zijn binnen franchise 

Super Smash Bros. Ultimate kan de laatste zijn binnen franchise 2018-06-18T13:47:24
De ontwikkelaar van Super Smash Bros. Ultimate heeft aangegeven dat dit het laatste deel kan worden van de franchise.

Masahiro Sakurai, bekend van de Kirby-franchise en de Super Smash Bros.-serie, heeft laten weten dat Ultimate de laatste titel kan worden waar hij aan gaat werken. Het lijkt wel een wederkerend patroon te zijn voor Sakurai, aangezien hij bij elke Smash-release aangeeft ermee te gaan stoppen. En als Sakurai stopt, betekent dat ook het einde voor de Smash-serie? Of vindt Nintendo wel een vervanger voor de game director die er al sinds het begin bij is?

Sakurai

Tijdens de Nintendo Direct E3-presentatie werd er gesproken over de nieuwe Smash-titel en de toekomst van de Japanse director met de franchise.

The Smash series may continue in the future, but I don’t know if we’ll ever be able to pull this off, so I really hope you’ll enjoy this iteration of the game.

Sakurai heeft bij de release van Super Smash Bros. for Wii U en 3DS al eerder aangegeven dat deze titels gemaakt zijn met het idee dat er geen volgende zou komen. Het werken aan deze games heeft de nodige tol geëist van de ontwikkelaar, aangezien het een negatieve invloed heeft gehad op zijn persoonlijke leven en gezondheid. In een oud interview op Nintendo Life heeft Sakurai zich al eens eerder uitgelaten over zijn situatie en plannen om te stoppen met zijn werk:

I can't positively declare there won't be [another Smash Bros. game]. With both Melee and Brawl, I made those games with the thought that there wouldn't be any more sequels. Thus, I really can't deny the chance for another. However, as for myself, I don't think there will be.

De hype rondom Super Smash Bros. Ultimate is groot en terecht. Nintendo heeft tijdens hun persconferentie alles ingezet op de nieuwe fighter voor de Nintendo Switch en hoopt ermee flink te gaan scoren. Laten we hopen dat er deze keer minder druk op Sakurai staat en dat hij zonder problemen zijn werk kan afmaken bij Nintendo (mocht hij besluiten af te treden).

Super Smash Bros. Ultimate is vanaf 7 december te koop op Nintendo Switch.

Check nu hier de 25 minuten durende Super Smash Bros. Ultimate-onthullingstrailer met meer dan 60 speelbare personages!

REACTIES (6) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord