Steam-codes voor backers van Shenmue 3 nog niet gegarandeerd 

Steam-codes voor backers van Shenmue 3 nog niet gegarandeerd 2019-09-23T18:09:50
Via hun Kickstarter-pagina heeft ontwikkelaar Ys Net van Shenmue 3 aangegeven dat de game misschien wel helemaal niet naar Steam komt, en dat PS4-spelers niet eens meer op hun geld terug kunnen rekenen. Gamers zijn boos!

Ontwikkelaar Ys Net geeft aan dat ze niet kunnen garanderen dat crowdfunding backers van Shenmue 3 die een Steam-versie van de game willen, er ook daadwerkelijk een krijgen. Dit heeft te maken met de exclusiviteitsdeal die ze met de Epic Games Store hebben gesloten. Op dit moment zijn ze nog aan het onderhandelen met Valve over de toekomst van de game op Steam.

Requests for Steam keys will be accepted through the survey, however, there is the possibility that Steam keys will ultimately not be distributed depending on negotiations with Valve.

Toen deze exclusiviteitsdeal in juni werd aangekondigd, waren de deelnemers van de grootste game die ooit met crowdfunding tot stand is gekomen laaiend. Destijds liet Ys Net ook weten helemáál geen refunds uit te gaan delen, maar daar zijn ze inmiddels deels op teruggekomen.

Shenmue 3

Via de Kickstarter-pagina heeft Ys Net namelijk bekendgemaakt dat iedereen die de PS4 heeft gekozen als het platform waarop ze de game op willen ontvangen, geen refund in kan dienen. PC-spelers dus wel. Dit heeft natuurlijk weer voor grote frustratie gezorgd, aangezien veel spelers alleen maar de PS4-versie kozen omdat ze niet op de Steam-versie willen wachten en niets met de Epic Games Store te maken willen hebben. Nu hebben ze dus niet eens de optie om een refund aan te vragen, terwijl ze dat misschien liever hadden gedaan als ze wisten dat dit een optie was.

De opties voor backers van Shenmue 3 zijn nu als volgt: je kan wachten totdat een Steam-versie is bevestigd en (waarschijnlijk) pas over een jaar uitkomt, je kan overstappen naar de Epic Games Store, overstappen naar PS4, of een refund aanvragen. Tot 3 oktober heb je de tijd om je keuze te maken.

Mocht je voor de refund kiezen, dan hoef je je geld voorlopig nog niet te verwachten. Ys Net geeft aan dat het twintig werkdagen tot drie maanden kan duren voordat je je geld terug hebt, vanwege ‘the complexity of the transactions and payment service system arrangements.’ Ook kan je alleen maar terugbetaald worden via PayPal. Fijn dus dat Ys Net dit hele proces in ieder geval makkelijk en snel maakt, ter compensatie van deze onhandige situatie…

Shenmue 3 komt 19 november uit voor PC en PlayStation 4. Bekijk hier de gameplay trailer van Shenmue 3, en hier een dag in het leven van het hoofdpersonage, Ryo Hazuki.

REACTIES (7) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord