Square Enix annuleert controversiële Deus Ex pre-order campagne 

Square Enix annuleert controversiële Deus Ex pre-order campagne 2015-10-01T15:22:11
Eind augustus kondigde Square Enix aan dat Deus Ex: Mankind Divided extra content zou krijgen, en zelfs eerder zou verschijnen, als genoeg mensen de game zouden pre-orderen. De actie werd negatief ontvangen en de uitgever heeft besloten de actie te annuleren.

Onder de noemer 'Augment Your Pre-order' introduceerden Square Enix en Eidos-Montréal een systeem waarbij fans van Deus Ex beloond zouden worden met extra content en andere perks als genoeg mensen de game pre-orderen. De actie werd negatief ontvangen. Sowieso was het niet transparant hoe veel pre-orders er precies nodig waren voor de verschillende tiers en daarbij is het discutabele manier om meer pre-orders te genereren.

Deus Ex

Ook Square Enix en Eidos-Montréal hebben inmiddels ingezien dat het een rare gang van zaken is. Daarom hebben de bedrijven ervoor gekozen om de hele actie te annuleren, zo valt te lezen op de officiële website van de game.

At both Square Enix and Eidos-Montréal, we’ve been listening to everything you’ve had to say about the Augment Your Pre-Order program. When it was first conceived, we wanted the program to give you more choice about what you received in terms of pre-order incentives - because we've seen in the past that when we choose those packages ourselves, and split them across regions, it has caused frustration. We quickly noticed that this approach created even more frustration than before, resulting in a resounding amount of negative feedback.

Alle beloofde extra content, zoals de extra missie en de skins voor Adam Jensen, zullen voor iedereen met een pre-order beschikbaar zijn, ongeacht de uiteindelijke aantallen. De vervroegde release date, die aanvankelijk vergrendeld achter de hoogste tier zat, zal voor iedereen gelden. Deus Ex: Mankind Divided zal dus officieel op 23 februari in de winkels liggen.

REACTIES (22) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord