Update: Spintires van Steam verwijderd vanwege sabotage in code 

Update: Spintires van Steam verwijderd vanwege sabotage in code 2016-03-03T15:56:34
Pavel Zagrebelnyj, een programmeur van moddersimulator Spintires, zou gesjoemeld hebben aan de code van de game omdat hij ruzie had met uitgever Oovee. Door de verandering in de code konden consumenten de game niet meer spelen en heeft Oovee de game van Steam gehaald.

Update:

Pavel Zagrebelnyj ontkent dat hij verantwoordelijk is voor de niet-werkende game. 

Well, I don't understand who and why started the rumours of sabotaging - apparently they are based on reverse engineering Spintires code?" But there is in fact a time-related bug (a self-check uses time functions to see if game wasn't cracked by pirates) which was not fixed in time (because we have little to no communicating with Oovee.)"

Het lijkt dus een storm in een glas water te zijn. De ontwikkelaar laat verder ook weten dat er al een oplossing is, hij dacht dat deze ook al geïmplementeerd was. Zagrebelnyj voegt hieraan toe dat hij nooit gamers de dupe zou laten worden van een persoonlijk conflict.

Origineel bericht:

Pavel Zagrebelnyj heeft eerder aangegeven dat uitgever Oovee zich niet hield aan contractuele afspraken en daarom heeft hij in januari een zogenaamde 'time bomb' in de code van Spintires gezet. Deze time bomb zorgt ervoor dat de game na een bepaalde tijd niet meer speelbaar is, dit soort software wordt vaak gebruikt bij beta's. Gezien er nog steeds geen update is, heeft de uitgever besloten de game van Steam te verwijderen.

Er zijn wel oplossingen voor de code te vinden op internet. Natuurlijk hebben we Reddit, waarop een fix is te vinden. Hoe dan ook, het lijkt dat dit conflict alleen maar verliezers kent; Oovee verliest een grote inkomstenbron, Pavel vermoordt zijn spelletje en consumenten kunnen de game niet meer gebruiken.

Spintires

Spintires kwam in juni 2014 uit voor PC. De game speelt zich af in Rusland en jij moet met een voertuig over modderige wegen rijden en verschillende missies volbrengen. De game heeft behalve singleplayer ook multiplayer. Het conflict tussen beide partijen leek vorig jaar al opgelost te zijn, maar is dus nog steeds gaande.

REACTIES (7) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord