'Speel de game, niet de resolutie

'Speel de game, niet de resolutie' 2013-11-07T14:19:30
De native resolutie van bepaalde games op de Xbox One is lager dan op die op de PS4. Vinden we dat heel erg? Phil Spencer denkt van niet.

Phil Spencer, vice president van Microsoft, heeft een wijze uitspraak gedaan. Hij merkte namelijk op dat we games spelen, en ‘niet resoluties’. Het is een reactie op het tumult dat ontstaan is rondom de Xbox One, nadat bekend werd dat de native resolutie van games voor de console vaak lager zijn dan die van dezelfde games voor de PS4.

Spencer is van mening dat dit feit behoorlijk wordt opgeblazen, en dat native resolutie helemaal niet zo belangrijk is. Hij lijkt daarentegen niet verrast door de ophef:

Right now, gamers don't have the games to go play. They can't walk into their local store and play the games. So, it doesn't really surprise me that they're going to focus on the specs that they can. I don't criticize anyone for doing that.

Phil Spencer

We kunnen momenteel niet spelen, dus focussen we ons maar op de graphics. Wat hij te zeggen heeft klinkt dus heel logisch, maar moet Microsoft zich niet meer zorgen maken over de situatie?

“In the end, we play the games, not the resolution, I think it'll blow over as people get to play the games.”

Phil Spencer blijft er nogal ontspannen onder, maar of Xbox One bezitters dat ook doen is nog maar de vraag. Voor veel mensen is het inderdaad de gameplay die telt, maar er zijn altijd graphics-hoeren die ongelukkig worden van een pixeltje minder.

resolutie, je zou het maar hebben

REACTIES (208) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord