Sony Pictures werkt aan Madame Web-film uit het Spider-Man-universum 

Sony Pictures werkt aan Madame Web-film uit het Spider-Man-universum 2019-09-27T16:40:31
Madame Web uit het Spider-Man-universum krijgt een eigen film, van de schrijvers Matt Sazama en Burk Sharpless. Of dit de eerste film wordt nadat Sony Pictures en het Marvel Cinematic Universe hun Spider-Man-deal, dat is nog niet zeker.

Het kan wel zo zijn dat Spider-Man het Marvel Cinematic Universe verlaten heeft, dat betekent natuurlijk niet dat we het Spider-Man-universum niet meer terug gaan zien. Collider meldt dat Sony Pictures Matt Sazama en Burk Sharpless aan heeft gesteld om een Madame Web-film te schrijven.

Wie deze film gaat produceren is nog onduidelijk, maar Avi Arad en Matt Tolmach lijken logische keuzes. De schrijvers Sazama en Sharpless hebben namelijk al eerder samengewerkt met deze producenten voor de film Morbius, terwijl Arad en Tolmach ook al de productie van Venom hebben gedaan. Sowieso is Avi Arad een oudgediende en is hij verbonden aan zo'n beetje elke Marvel-film buiten het MCU.

Madame Web

Voor degene die Madame Web niet kennen, ze werd gecreëerd door schrijver Denny O’Neil en artiest John Romita Jr. en verscheen voor het eerst in de comic The Amazing Spider-Man #210, gepubliceerd in 1980 door Marvel Comics. Haar echte naam is Cassandra Webb, en ze is meestal te zien als een oudere blinde vrouw, die last heeft van een chronische spierziekte waardoor ze met moeite kan bewegen en ademen. Hierdoor leeft ze in een soort spinnenweb, want ja, dat doen je dan, toch? Het personage dat telepathische en toekomstvoorspellende krachten heeft, hielp Spider-Man in meerdere comics, en Spidey heeft haar ook meerdere malen geholpen. Goede vriendjes dus.

Naast de comics dook Madame Web ook weleens in Spider-Man: The Animated Series op, en ze is ook te zien in een aantal van de Spider-Man-games. Nooit eerder stond ze in het middelpunt, dus het wordt interessant om te zien hoe Sony een hele film rondom dit personage voor elkaar gaat boksen.

Dit is waarschijnlijk niet het Spider-Man-nieuws waar velen op hoopten, maar het zal ongetwijfeld ook niet de enige Spider-Man-film van de komende jaren zijn. Venom 2 is namelijk (vermoedelijk) nog steeds in de maak en er komt een film van de Spider-Man-schurk Morbius. Maar alles is momenteel een beetje onzeker nu Spider-Man terug is naar Sony! 

Joe Russo vindt dat Sony een grote fout maakt door Spider-Man uit het MCU te halen. Lees er meer over in de Super PU!

REACTIES (9) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord