Sony NGP is geen PSP vervanger 

Sony NGP is geen PSP vervanger 2012-09-17T13:04:15
De PSP dood? Welnee, hoe kom je daar nou bij? Volgens Sony zit er nog genoeg leven in de handheld! Sony Computer Entertainment president Shuhei Yoshida drukt ons zelfs op het hart dat de PSP en de NGP (PSP2) uitstekend in harmonie kunnen samenleven. Jaja, dat verhaal hebben we vaker gehoord…  
Het is natuurlijk niet vreemd dat Yoshida roept dat de komst van een nieuwe, superieure handheld geen bedreiging vormt voor het oude model. Dat doen consolefabrikanten namelijk altijd als er een nieuwe console in de startblokken staat. En in negen van de tien gevallen blijken zulke uitspraken keiharde bullshit te zijn.

Kijk hoe het de originele Xbox vergaan is. Of de Gamecube. Of vrijwel elke andere console van de afgelopen dertig jaar. Consoleboeren kunnen nog zo hard claimen dat ze verouderde hardware blijven ondersteunen, in werkelijkheid komt er vaak bijzonder weinig van dergelijke beloftes terecht. Yoshida-san is er echter van overtuigd dat de PSP een uitzondering op die regel is.

“NGP can't replace a platform that has already been on sale for seven years now. In terms of pricing, we can't sell the NGP for the same price as a PSP. The PSP has become very affordable and popular, especially with younger generations. I think the NGP needs time to mature and get adopted by users. So, for the time being, both platforms will coexist."

Bij elke andere consolefabrikant zou ik deze woorden waarschijnlijk ernstig in twijfel trekken, maar Sony komt er nog net mee weg. De Japanners hebben met de PSX en PS2 immers wel bewezen dat hun consoles ook ver na de uiterste houdbaarheidsdatum nog erg succesvol kunnen zijn. Maar of dat ook voor de PSP geldt? In Japan is het apparaatje nog altijd mateloos populair, maar de rest van de wereld lijkt wel een beetje klaar te zijn met de handheld. Ben benieuwd of een flinke prijsverlaging daar veel verandering in zal brengen…

REACTIES (0) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord