Sony legt patent vast dat omstanders van vr-gamer invloed geeft over spelwereld 

Sony legt patent vast dat omstanders van vr-gamer invloed geeft over spelwereld 2021-01-30T11:48:36
Mensen die naast een virtualrealityspeler zitten, zouden dankzij een nieuw patent van Sony wel eens invloed kunnen uitoefenen over de spelwereld.

Het patent, genaamd 'Integrating Audience Participation Content into Virtual Reality Content', werd vorig jaar ingezonden, maar is eerder deze week pas gepubliceerd. Het beschrijft een situatie waarin mensen die geen vr-headset dragen toch invloed kunnen uitoefenen op de vr-spelwereld die de persoon met de helm op ervaart.

Dit levert in potentie interessante situaties op voor vr-games. Op een plaatje in het patent is te zien hoe mensen kunnen stemmen op een situatie in een game. Het zou op deze manier bijvoorbeeld ook mogelijk zijn dat mensen in dezelfde ruimte als de vr-drager de spelwereld van de speler aanpassen, om hem of haar op deze wijze te laten schrikken.

Vooralsnog is echter onbekend of en wanneer Sony dit patent wil toepassen. Er gaan al geruime tijd geruchten dat het bedrijf werkt aan een opvolger van de PlayStation VR-helm.

PlayStation VR

REACTIES (6) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord