Eerste beelden van de PlayStation 5: SSD bevestigd? 

Eerste beelden van de PlayStation 5: SSD bevestigd? 2019-05-21T11:28:42
Een journalist werkend voor The Wall Street Journal heeft een video gepost met daarin beelden die de snelheid van de nieuwe PlayStation 5 laten zien. De video, waarin de rendersnelheid van de PS4 Pro en de PS5 met elkaar vergeleken worden, laat duidelijk zien dat de PS5 over een SSD zal beschikken.

In een door een journalist online geposte video is te zien dat de nieuwe PlayStation 5 hoogstwaarschijnlijk over een eigen SSD beschikt. Nog niet zo lang geleden kwam Mark Cerny, hoofdarchitect van onder andere de PlayStation 4, vanuit het niets met een hele hoop nieuws over de PlayStation 5, waaronder dat er gewerkt wordt aan het gebruik van een SSD in de nieuwe Sony-console. De vandaag verschenen video lijkt te bevestigen dat het Sony gelukt is om een SSD in de PS5 te integreren.

In de video is te zien dat de PS5 vele malen sneller is dat de PS4 Pro. Waar de PS4 Pro 8 seconden doet over het laden van Insomniac’s Spider Man-game, doet de PS5, in de video de 'next generation' genoemd, hier maar 0.8 seconden over. Dit is een perfect voorbeeld van wat een SSD kan doen voor je game-ervaring; vloeiender beeld en veel minder laadtijden.

Naast de SSD komt er volgens Cerny ook volledige backwards compatibility naar de PlayStation 5 en worden alle oude en nieuwe PSVR-headsets door het apparaat ondersteund. Wanneer we de nieuwe PlayStation kunnen verwachten is nog maar de vraag, want Sony is dit jaar afwezig op de E3 en zal hier dus geen aankondiging over doen. Wie weet doen ze dat wel, net als de vorige aankondiging van Cerny, compleet uit het niets. We zullen het wel zien en houden je op de hoogte!

Check hier al ons next-gen nieuws en in deze doodserieuze feature kan je lezen wat er in de PS5 moet zetten om te voorkomen dat Sony doodgaat.

REACTIES (17) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord