Sony: ‘consumenten vinden 3D niet zo boeiend’ 

Sony: ‘consumenten vinden 3D niet zo boeiend’ 2012-10-02T12:20:02
Het hoge woord is eruit bij Sony HQ: 3D is gewoon niet boeiend op het moment! De consument heeft gesproken en die heeft altijd gelijk, aldus een van de grootste 3D-TV fabrikanten.

Een paar jaar geleden was 3D nog heter dan de oktober gamereleaselijst. Dat kwam deels door een zekere James C. en zijn blauwe katmensen, maar ook door Nintendo en Sony, die op de E3 helemaal overtuigd waren dat we allemaal in drie dimensies gingen gamen.

Hooooofdpijn!

Nou niet dus. 3D-TV verkoop ligt nog steeds laag en zelfs de 3DS richt zich niet meer zo op de extra dimensie. Volgens Sony’s UK-baas Fergal Gara, gooit zijn bedrijf voorlopig dan ook even de handdoek in de ring. Via Eurogamer:

“Consumers decide how relevant it is. It's fair to say consumers have decided it's not hugely important at this time.”

De televisieproductie gaat gewoon door en Gara hoopt dat consumenten ergens in 2046 wél klaar zijn voor 3D, maar voor nu richt Sony’s gameafdeling zich even op andere shit. Zo zegt de baas dat ze zich op het moment vooral richten op nieuwe originele IP creëren voor de PS3 en PS Vita. Persoonlijk ben ik wel overtuigd van de meerwaarde van 3D, maar als ik zou moeten kiezen tussen dat of nieuwe originele games… ach, een 3D-bril over m’n normale bril dragen is eigenlijk ook te lullig voor woorden. 

REACTIES (27) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord