Shenmue 3-fans laaiend over exclusiviteit Epic Games Store 

Shenmue 3-fans laaiend over exclusiviteit Epic Games Store 2019-06-11T15:14:24
Gisteren werd aangekondigd dat Shenmue 3, een van de meest gehypte en grootste games die ooit met crowdfunding tot stand is gekomen, een Epic Games Store Exclusive wordt voor op PC. Fans die een Steam Key hebben gekocht zijn laaiend maar krijgen geen geld terug.

Mensen die de ontwikkeling van Shenmue 3 hebben gesteund door een Steam Key te kopen via Kickstarter komen compleet bedrogen uit. Gisteren werd namelijk door Deep Silver aangekondigd dat het spel een Epic Games Store Exclusive wordt.

Stel je voor: Je zit al jarenlang te hopen op een game waarvan je denkt dat 'ie nooit meer gaat komen. Dan, van het een op het andere moment, zie je het spel verschijnen op Kickstarter! Je wil helpen en koopt een Steam Key voor het spel, omdat dat hét platform is voor PC-gaming. En dan hoor je, door middel van een grote aankondiging op een van de grootste gamebeurzen ter wereld, dat je niet krijgt waar je voor betaald hebt. Dat is wat een flink aantal backers nu dan ook beleven. Zij willen het spel helemaal niet geforceerd via de Epic Games Store spelen! Dus ze willen hun geld terug, maar raad eens? Dat krijgen ze helemaal niet van uitgever Deep Silver!

Hello [Backer],

Thank you very much for contacting us.

The launch was previously planned for distribution on Steam, however it was decided together with Deep silver after much discussion that the Epic Games Store would be the best distribution platform option.

Shenmue III will be distributed through the Epic Games Store and will require the Epic Games Store Client to activate.

We apologize for the sudden change in platform, however, refunds will not be granted for this change.

We thank you for your support and look forward to delivering the Shenmue experience fans everywhere have been waiting so long for.

Best Regards,

The Shenmue III Team

Dit is de email die iedere backer met een klacht en een vraag voor een refund ontvangt. Zoals je kunt lezen moeten PC-gebruikers het maar doen met een Epic Games Store-code. En wat nu als je een gewone schijf wil hebben? Daar heeft Deep Silver ook wat moois voor bedacht.

Moeten we nog meer zeggen? De reacties op de Kickstarter zelf liegen er niet om, en een groot aantal backers is helemaal door het dolle heen. Wat een wereld leven we toch, waar van het ene op het andere moment je een compleet opgebouwd vertrouwen kunt laten instorten. We houden het in de gaten, want dit verhaal heeft zeker nog een staartje.

De E3 is helaas dus niet altijd rozengeur en maneschijn. Zo zagen we bij Microsoft bijna alleen maar trailers en geen gameplay, en verkoopt Ubisoft oude spellen voor 15 euro per maand. Leuk he?

REACTIES (68) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord