Schrijf je nu in voor het Call of Duty: Black Ops Cold War-toernooi 

Schrijf je nu in voor het Call of Duty: Black Ops Cold War-toernooi 2020-12-14T15:01:15
De eerste week van december is alweer verstreken, en dat betekent dat het tijd wordt voor het volgende Level Up-toernooi. Zoals de meesten van jullie wel weten, is Call of Duty: Black Ops Cold War onlangs verschenen en is er nog geen toernooi van geweest. Daar komt nu verandering in! En dan ook Iedereen nog eens meespelen, want crossplay staat dit keer aan.

Dit artikel is bijgewerkt door veranderingen aan het format en de datum.

Schrijf je hier in voor het Call of Duty Black Ops: Cold War-toernooi

Prijzen

Hoppa, daar is het kopje prijzen. Scheelt jullie weer wat scrollen. Deze keer geven we dikke geldprijzen weg, de prijzenpot ligt in totaal op 350 euro! Hieronder lees je hoe het prijzengeld wordt verdeeld.

Eerste plaats: 200 euro
Runner-up: 100 euro

De laatste 50 euro wordt via een raffle uitgedeeld aan deelnemers!
Iedereen die niet in de prijzen valt: Een virtuele handdruk

Hoe werkt het toernooi precies?

Deelnemers worden ingedeeld in poules van vier, deze worden willekeurig aangemaakt door de admins. Binnen de aangewezen poule speelt elk team één pot tegen elkaar. In totaal zijn er dus drie match-ups. Een pot, of match-up, bestaat echter uit drie matches. Elke match wordt gespeeld in een andere gamemodus, deze staan bij de regels van de toernooipagina aangegeven. De captain van elk team is verantwoordelijk voor de communicatie tussen beide teams en het opzetten van een server.

Een match-up wordt dus gespeeld in het best of 3-format. Als een team 2-0 voorstaat, hoeft er geen 3e match meer gespeeld te worden en is de uitslag dus 2-0. Wanneer alle matches binnen een poule zijn gespeeld, blijven er twee winnaars over die doorgaan naar de zogenaamde ‘higher-bracket’. Dit is een knock-out-fase met alle andere eerste en tweede plekken uit de overige poules. Check? De derde en vierde plekken uit elke pool krijgen ook hun eigen bracket en liggen er dus nog niet direct uit. De lower-bracket speelt voor de derde plek, terwijl de higher-bracket voor de eerste én tweede plek speelt.

In de PU-Discord zullen chatkanalen aangemaakt worden waarin jij met je tegenstander kan communiceren. Het Discord-kanaal wordt ook gebruikt om problemen en administratieve zaken door te geven of in gesprek te raken met de admins. Daarom is het hebben van een Discord-account verplicht. Zorg ervoor dat deze gelinkt is aan jouw Level Up-account onder het kopje ‘Games' of 'Spellen'.

Crossplay staat dit toernooi aan, dus het invullen van je Activision ID is verplicht! Het kan zijn dat jouw team het tegen een ander platform moet opnemen en dan is je PSN/Xbox/Battlenet ID dus niets meer waard. Zorg dus dat je jouw Activision ID hebt ingesteld op de toernooipagina vóórdat je je inschrijft voor het toernooi. Zowel je Discord- als Activision ID kan je linken onder het kopje ‘Games', onder je profiel.

Cod

Lower- en upper-brackets

Bij de start van het toernooi worden er brackets gemaakt waar alle deelnemers in terecht komen, dit is de upper-bracket. Alle teams zullen hier een best-of-3 spelen tegen een ander team. Welk team dit is kan je vinden op de toernooipagina tijdens het toernooi. De communicatie met de tegenstander kan in het chatkanaal van je bracket. Zorg dat je elkaar uitnodigt en de juiste instellingen conform de toernooiregels hanteert. Vervolgens speel je drie matches in drie verschillende, vooraf aangegeven, gamemodes. Win je twee keer achter elkaar? Dan mag je 2-0 invullen op de toernooipagina en moet de tegenstander de score accepteren. De score moet altijd geverifieerd worden door de tegenstander, dit is nodig om foute of neppe scores te voorkomen. Check elkaar scores dus. Houd rekening met elkaar en wees geduldig: niet elke match is even snel klaar.

Als je wint, ga je door. Als je verliest, lig je er nog niet uit. De verliezers komen in de zogenaamde lower-bracket. Dit is een opvangende bracket waarin verliezers wederom tegen elkaar geplaatst worden om alsnog kans te maken op een plek in de grand finale. De teams in de lower-bracket hebben namelijk ook een finale, de winnaar van deze finale komt tegen de winnaar van de finale van de higher-bracket in de grand-finale, hier wordt gestreden voor de eerste prijs. De verliezer van de grand-finale gaat met de tweede prijs naar huis.

Dit houdt dus in dat je altijd in de lower-bracket terechtkomt als je verliest in de higher-bracket. Dus als jij in de halve finale verliest, kom je in in de lower-bracket terecht voor een tweede kans!

Coddie

Belangrijk om te weten

Zorg dat je een screenshot maakt aan het einde van elke match. Op deze manier heb bewijstukken voor de mods, mochten zij die opvragen. En als er dingen niet lijken te kloppen, zal dat zeker gebeuren. in dat geval geldt dan ook: geen bewijs = ongeldige score.

Let op: Wanneer het inschrijven is gelukt, ben je nog niet klaar. Deelnemers moeten zich voor aanvang van het toernooi namelijk ook nog inchecken. Dit kan tot een uur voor de aanvang van het toernooi. De knop voor het inchecken verschijnt 24 uur voor aanvang van het toernooi, en verdwijnt op 17 december 18:00 uur. Wanneer je je niet incheckt, speel je niet mee. Zodra het toernooi begonnen is, is er ook geen mogelijkheid meer om mensen in te checken of in te laten schrijven. Kortom: na 17 december 18:00 uur kunnen we niks meer voor je doen als je niet bent ingecheckt.

Live op Twitch!

Zoals jullie inmiddels van ons gewend zijn, zenden wij ook dit toernooi weer uit via het Twitch-kanaal van Power Unlimited. Zorg er dus voor dat je ons kanaal open hebt staan, dan ben je niet alleen op de hoogte van de status van het toernooi, maar kan je alles vragen wat in je opkomt. Houd er rekening mee dat de poulefase niet wordt uitgezonden, deze fase wordt wat dat betreft dus offline gespeeld. Natuurlijk blijft de Discord-verplichting wel staan voor de poulefase.

Sportiviteit en good fun

Dit toernooi wordt gehouden om gamers vanuit de Benelux een leuke, competitieve game-ervaring te bieden. Plezier staat voorop. De regels zijn absoluut, dus ook al ben je het ergens niet mee eens, accepteer het. Na afloop van het toernooi horen wij graag jullie feedback en bieden graag een luisterend oor. Nogmaals, wij zijn géén esports-organisatie, wij zijn Power Unlimited, welkom, koekje?

REACTIES (0) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord