Rune 2-ontwikkelaar aangeklaagd door uitgever Ragnarok na verbreken van contract 

Rune 2-ontwikkelaar aangeklaagd door uitgever Ragnarok na verbreken van contract 2019-12-05T12:23:48
Rune 2-ontwikkelaar Human Head Studios is aangeklaagd door uitgever Ragnarok, nadat ze de game meteen na launch verlieten om zich bij Bethesda aan te sluiten. Dit gebeurde afgelopen maand, toen de Rune 2 exclusief in de Epic Games Store verscheen.

12 november bracht ontwikkelaar Human Head Studios Rune 2 uit, exclusief in de Epic Games Store. Enkele dagen later kondigden ze opeens aan dat ze de deuren gingen sluiten, om opnieuw te beginnen als Roundhouse Studios, onderdeel van uitgever Bethesda.

Je kan je vast wel voorstellen dat gamers die Rune 2 gekocht hebben verrast waren toen ze hoorden dat er geen studio meer was om hun nieuwste game te ondersteunen. Maar niet alleen de spelers waren verrast, ook uitgever Ragnarok zag dit niet aankomen:

This is shocking news to us, as there are several entities working on RUNE II – we found out about this news when you did.

Want net als de spelers, ging Ragnarok ervan uit dat Rune 2 een lange tijd na de launch van de game nog ondersteund zou worden:

Human Head had a longstanding agreement with RUNE II’s publisher, Ragnarok Game, LLC, to provide ongoing support for the game. We are working quickly to resolve any current technical issues while we build the team that will execute the exciting planned future of RUNE II’s post-launch content strategy.

Rune 2

En sindsdien zijn ze druk bezig geweest met het oplossen van deze vervelende situatie. Ze hebben een klacht ingediend tegen Human Head, waarin ze zeggen dat:

Human Head secretly conspired to abandon Ragnarok and the Rune 2 community and fraudulently concealed its plans to join Bethesda.

Vijf dagen voor de launch van de game vertelde Human Head aan de uitgever dat ze de deuren gingen sluiten, ondanks een contract waarin staat dat ze Rune 2 na de launch van de game zouden blijven ondersteunen. Alle werknemers van Human Head hebben zich inmiddels aangesloten bij Bethesda.

Maar daar houdt het nog niet op. Ragnarok geeft aan dat Human Head wellicht de broncode van de game weerhoudt, waardoor Ragnarok in de toekomst niet eens updates uit kan brengen. Hoewel Human Head en Bethesda nog niet hebben gereageerd, is het duidelijk dat hier nog een staartje aan zit.

Wist je al dat wij vrijdag 6 december 9 uur lang gaan livestreamen voor het goede doel? Daarnaast geven we ook een hele hoop prijzen weg, dus kom kijken!

REACTIES (1) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord