Rockstar werkte meer dan een jaar aan Bully 2 voordat de game geannuleerd werd 

Rockstar werkte meer dan een jaar aan Bully 2 voordat de game geannuleerd werd 2019-10-08T09:42:36
Een vervolg op de populaire Rockstar-game Bully staat op het verlanglijstje van veel gamers, maar tot nu had niemand in de gaten hoe dichtbij Bully 2 ooit was. Rond 2010 werkte Rockstar voor meer dan een jaar aan Bully 2, totdat de game geannuleerd werd.

Het is alweer dertien jaar geleden sinds de release van Bully, de populaire Rockstar-game waarin je als de rebelse student James ‘Jimmy’ Hopkins het schoolleven tegemoet gaat. Sindsdien hoopt bijna iedereen die de game gespeeld heeft op een vervolg, die nooit kwam, maar tot nu toe wisten we niet hoe dichtbij Bully 2 wel niet was. Rond 2010 werd er voor een jaar tot 18 maanden aan Bully 2 gewerkt, voordat Rockstar de game annuleerde.

Dit meldt VGC, die beweert het van betrouwbare bronnen vernomen te hebben. Het project zat volgens deze bronnen vooral nog in de conceptfase, waar artiest Drew Medina van Rockstar New England en Steven Olds, de visuele regisseur van Rockstar New York voor de eerste Bully, onder anderen aan werkten. 

Bully

‘A very small slice’ van Bully 2 schijnt speelbaar te zijn geweest, gebouwd met de Rockstar Advanced Game Engine (RAGE), dezelfde engine die Rockstar gebruikte voor Grand Theft Auto 4 en 5, Max Payne 3 en beide Red Dead Redemption-games. Ondanks alle progressie die gemaakt was, kreeg Bully 2 nooit het nodige momentum en ging het project uit als een nachtkaars. De anonieme bronnen van VGC lieten weten:

It existed, it was playable, it was just a shame it never got off the ground.

Het team ging over naar nieuwe projecten, en de ontwikkelaars die eraan werkten mochten een onaangekondigde game op hun cv bijschrijven.

Voorlopig hoeven we Bully 2 dus niet te verwachten... Fans van Rockstar hebben echter wel íets om naar uit te kijken, als ze tenminste een dikke game PC in huis hebben staan. Volgende maand komt Red Dead Redemption 2 namelijk naar PC.

REACTIES (9) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord