Rockstar klaagt de BBC aan om GTA film 

Rockstar klaagt de BBC aan om GTA film 2015-05-21T16:09:43
De BBC maakt een film over GTA en daar is Rockstar blijkbaar niet zo heel blij mee. Rockstar Games is op geen enkele manier betrokken bij het project en klaagt de makers van de film aan op basis van merkinbreuk.

De BBC krijgt het aan de stok met een van 's werelds grootste ontwikkelaars. IGN meldt dat Take-Two Interactive de BBC aanklaagt, in naam van dochterbedrijf Rockstar Games. De BBC is bezig met een tv-film getiteld Game Changer, over de ontwikkeling van de Grand Theft Auto-reeks, de daaropvolgende controverse en de strijd van advocaat Jack Thompson om gewelddadige games te verbannen. Rockstar zou echter op geen enkele manier toestemming hebben gegeven voor de film en wil niet dat de BBC Rockstars merknamen gebruikt om een 'onofficiële' versie van de gebeurtenissen neer te zetten. Rockstar's officiële statement luidt als volgt:

"Our goal is to ensure that our trademarks are not misused in the BBC's pursuit of an unofficial depiction of purported events related to Rockstar Games. We have attempted multiple times to resolve this matter with the BBC without any meaningful resolution. It is our obligation to protect our intellectual property and unfortunately in this case litigation was necessary."

In maart kondigde de BBC aan een tv-film over GTA te gaan maken, in het kader van een project om kinderen enthousiast te maken voor een carriëre in de digitale industrie. Harry PotterDaniel Radcliffe zal de rol van Rockstar-oprichter Sam Houser vertolken en Bill Paxton kruipt in de huid van anti-game activist Jack Thompson. De film staat gepland om later dit jaar uitgezonden te worden en de opnames zijn een maand geleden van start gegaan. Het is onduidelijk wat de mogelijke gevolgen zijn van deze rechtzaak.

Eerder werd bekend dat ook oud-medewerkers van MDA Design, de ontwikkelaars van de allereerste Grand Theft Auto, weinig vertrouwen hebben in BBC's docu-drama, dat alleen gebaseerd zou zijn op een boek van David Kushner, getiteld Jacked: The Outlaw Story Story of Grand Theft Auto. 

REACTIES (23) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord