Riot Games opent Riot Forge om met derde partijen het League of Legends-universum uit te breiden 

Riot Games opent Riot Forge om met derde partijen het League of Legends-universum uit te breiden 2019-12-06T13:42:43
Riot Games, de maker van League of Legends, hebben een nieuwe uitgeverstak genaamd Riot Force geopend. Met de hulp van third-party ontwikkelaars willen ze verhaalgedreven games maken om het League of Legends-universum uit te breiden.

Riot Games zit de laatste tijd alles behalve stil. Na het aankondigen van een groot aantal nieuwe games zo'n twee maanden geleden, hebben ze nu Riot Forge onthuld. Dit is geen game, maar een nieuwe uitgeverstak bedoeld om samen te werken met third-party ontwikkelaars. Het doel hiervan is dat kleinere studio’s het League of Legends-universum gaan uitbreiden, door verhalende singleplayer-games te ontwikkelen.

We’re a player- and developer-focused publisher; our mission is to bring awesome new League of Legends games to players by partnering with experienced and talented developers from around the world.

Hoewel je er tijdens het spelen van League of Legends waarschijnlijk niet zoveel van merkt, valt er enorm veel League of Legends-lore te ontdekken. Zo heeft iedere champion zijn eigen verhaaltje, zijn er talloze cinematics op YouTube te vinden en is kortgeleden een comic-serie van start gegaan in samenwerking met Marvel. Daarnaast kan je sinds enkele weken het boek Realms of Runeterra in huis halen, dat zich volledig focust op de lore van het universum.

Riot Forge

Er is dus genoeg lore om mee te werken, en aangezien League of Legends zelf niet de beste manier is om hier meer mee te doen, is het goed nieuws dat third-party ontwikkelaars de kans krijgen om hiermee aan de slag te gaan.

Maar zelf heeft Riot ook de nodige plannen. Zo komt volgend jaar Arcane: Animated Series uit, waarin we Runeterra voor het eerst gaan verkennen in serieformaat. Legends of Runeterra is een kaartspel dat hier ook voor gebruikt kan worden, evenals de fighting game waar we al een kleine teaser voor zagen. Fans van de lore hebben dus genoeg om naar uit te kijken!

Volgende week tijdens The Game Awards krijgen we de eerste game die door Riot Forge wordt uitgegeven al te zien:

De toekomst van League of Legends is dus best wel rooskleurig, maar het is niet alsof ze een boost nu zo hard nodig hebben. League of Legends is namelijk nog steeds de grootste PC-game met meer dan 8 miljoen spelers per dag.

REACTIES (1) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord