Respawn legt afwezigheid Titans in Apex Legends uit 

Respawn legt afwezigheid Titans in Apex Legends uit 2019-02-07T10:02:57
Apex Legends heeft een goede start gemaakt met maar liefst 2,5 miljoen unieke spelers binnen een dag na lancering. De nieuwe Battle Royale-game van Respawn speelt zich af in het Titanfall-universum en krijgt veel lovende reacties. Toch mist er volgens velen een ding; de Titans.

De nieuwe Battle Royale-game van de makers van Titanfall kwam uit het niets. Mensen keken massaal uit naar de onthullingsstream en begonnen en masse te spelen. De game haalde dan ook 2,5 miljoen spelers in de eerste 24 uur na lancering. Wel zijn er mensen die zich afvragen waar de Titans zijn gebleven. De grote gevechtsrobots waar het Titanfall-genre om bekendstaat zijn afwezig, ook al speelt het spel zich af in het Titanfall-universum. Executive producer Drew McCoy van Respawn heeft toelichting gegeven over de afwezigheid van deze battle-bots.

We prototyped approximately a bazillion ways of having titans in this game. The reality was, they were an incredible unbalancing factor. That goes back to the goals of titans in Titanfall and Titanfall 2. They were meant to be a giant power up for a period of time. Whereas battle royale games, and specifically Apex Legends, are trying to be a much more level playing field.

Volgens McCoy zouden de Titans de gevechten te onvoorspelbaar maken. Om diezelfde reden heeft het team dat aan de game werkt ook gekozen voor teams van drie spelers, in plaats van vier of vijf.

Because the combat encounters were getting too complex and too hairy, where you couldn’t mentally keep track of where everyone was and the state of all the stuff.

Als we het moeten geloven is er dus goed over de gameplay van Apex nagedacht en is er veel getest voordat het besluit om Titans weg te laten genomen werd. De community zit ook niet stil om het spel naar hogere hoogtes te tillen. Op Twitch is namelijk al een eerste Titanfall-toernooi aangekondigd. Hieraan zullen 48 Twitch-streamers meedoen voor een prijzenpot van 200.000 dollar. Het zal gaan om een gevecht tussen zestien teams van drie en ieder team moet het hoogste aantal punten zien te behalen. Hiervoor worden vijf punten per overwinning en een punt per kill gerekend.

McCoy liet al eerder weten dat zijn team alleen werkt aan Apex Legends en niet aan, zoals al velen hoopten, Titanfall 3. Lees er hier meer over. Later liet EA weten dat er wel een andere Titanfall-game in de maak is. Hier check je dat nieuws.

REACTIES (2) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord