Resident Evil Village is niet Resident Evil 8 

Resident Evil Village is niet Resident Evil 8 2020-07-05T11:18:02
Het pas aangekondigde Resident Evil Village krijgt niet de naam 'Resident Evil 8' mee. Dat is nogal opvallend, aangezien het wel een vervolg is op Resident Evil 7. Snap jij het nog?
Producers Tsuyoshi Kanda en Peter Fabiano hebben voor aardig wat verwarring gezorgd door een interview in de 'Weekly Famitsu', vertaald door Kotaku. De game heet Resident Evil Village, en niet Resident Evil 8.

Het nieuws is opvallend, omdat de trailer duidelijk wilde maken dat het aankomende Resident Evil Village echt het achtste deel in de serie is. Letters uit het woord 'Village' lichtten op om het Romeinse cijfer VIII te vormen. Ook speelt de game zich een paar jaar na Resident Evil 7 af.

In het interview worden de producers gevraagd waarom de game niet Resident Evil 8 wordt genoemd. "Je kunt het dorp zien als een personage in de game. We hebben dat gedaan, omdat we willen dat spelers dat begrijpen."

Vervolgens wordt gevraagd wat dan de officiële afkorting wordt van de game: RE8 of Village? "Er is niet echt een officiële afkorting. We zouden blij zijn als je gewoon 'Village' zou onthouden."

Resident Evil Village komt volgend jaar uit op PlayStation 5, Xbox Series X en pc. Aan het eind van de zomer wordt meer informatie over de game onthuld.

REACTIES (8) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord