Game director Final Fantasy XV werkt aan nieuwe game 

Regisseur Final Fantasy XV werkt aan nieuwe game 2018-01-25T11:37:26
De game director van Final Fantasy XV, Hajime Tabata, en zijn team werken aan een nog naamloos project. Daarbij gebruikt hij de lessen die hij heeft geleerd tijdens de ontwikkeling van FFXV over het maken van een open wereld.

Tabata in een interview met SBS (nee, niet die SBS):

In eerste instantie wilde ik alles open wereld maken. FFXV was onze eerste poging in het openwereldgenre en we begrepen dat het onmogelijk zou zijn om alles open wereld te maken als je nagaat hoeveel tijd het kost om deze technologie te ontwikkelen en content ervoor te maken. Dus het moment dat ik besloot dat FFXV een open wereld zou krijgen, moest ik besluiten om Nifelheim van die open wereld te verwijderen.

Uiteindelijk komt Tabata in het gesprek op zijn nieuwe project:

We richten op ons een nieuw design waarbij we de mogelijheden van AI en procedurele technologie verkennen. We weten dat er een heel ander ontwikkelproces nodig is om een grootschalig project te maken. We weten ook dat onze game engine zich in de toekomst moet aanpassen. Al deze elementen die we van FFXV hebben geleerd moeten de basis vormen voor ons volgende project. Dit is een game die alleen wij - met deze fundering - kunnen maken.

Het klinkt alsof Tabata zelf ook niet verwachtte hoeveel tijd er in de ontwikkeling van een open wereld-game gaat zitten - weinig verrassend, aangezien een gedeelte van FFXV de open wereld achter zich laat - en dat hij andere technologie wil gebruiken om in zijn volgende game toch een open wereld mogelijk te maken. Door gebieden procedureel te genereren bijvoorbeeld.

REACTIES (5) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord