Red Dead Redemption 2 duurt 65 uur 

Red Dead Redemption 2 duurt 65 uur 2018-10-15T14:12:36
Rockstar-baas Dan Houser heeft in een interview met Vulture wat opzienbarende details over Red Dead Redemption 2 naar buiten gebracht. Houser legde onder meer uit dat het ontwikkelaarsteam regelmatig werkweken van honderd uur had, dat er 500.000 zinnen aan dialoog zijn opgenomen en dat het verhaal zo'n 65 uur duurt.

Red Dead Redemption 2 heeft een storyline die zo'n 65 uur duurt. Dan Houser, de medeoprichter van Rockstar Games, deed in een interview met Vulture een aantal opvallende uitspraken, waaronder eentje over de speelduur van Red Dead Redemption 2's verhaalmodus. Verder maakte Houser bekend dat de ontwikkellaars bij Rockstar echt keihard hebben gewerkt om het cowboy-epos af te maken: tijdens verschillende periodes werkte men honderd uur per week(!!!) aan Red Dead Redemption 2.

Logischerwijs is het maken van de Wild West blockbuster een gigantische onderneming geweest, want de uiteindelijke versie van de game heeft 300.000 animaties en 500.000 zinnen aan dialoog. De verhaallijn van Red Dead Redemption 2 was oorspronkelijk zelfs nog langer dan de 65 uur die je over elf dagen voorgeschoteld gaat krijgen: Rockstar heeft vijf uur uit het verhaal geknipt dat 'niet zou werken'.

Het gaat om een stuk uit het verhaal waarin een mogelijk liefdesrelatie voor hoofdpersoon Arthur Morgan aan bod komt en enkele missies die volgens Rockstar technisch niet klopten, niet soepel liepen, of onnodig waren. Tijdens een van die geschrapte missies moest Arthur op een trein met een groep premiejagers afrekenen:

It was fun at first, but then it wasn't. This part of the process is always about compromise and horse trading. Everyone always loses bits of the game they love.

Het artikel van Vulture komt verder met een hoop andere cijfertjes over de productie van Red Dead Redemption 2: het uiteindelijke script voor de verhaallijn bevat tweeduizend pagina's. Rockstar heeft naar verluid 1200 acteurs betaald voor motion-capture werk, waarvan 700 acteurs ook dialoog opnamen voor het verhaal. De 65 uur aan verhaallijn is volgens Vulture onderhevig aan het tempo en de manier waarop je speelt.

Red Dead Redemption 2 komt op 26 oktober uit voor PS4 en Xbox One. Check voor meer Red Dead-nieuwtjes de preview van Dennis of de laatste gameplay-trailer van Red Dead 2.

REACTIES (35) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord