Rainbow Six: Siege moet minstens 10 jaar meegaan  

Rainbow Six: Siege moet minstens tien jaar meegaan 2018-02-20T13:38:00
Je zat niet te hopen op een nieuwe Rainbow Six-game toch? Ubisoft is namelijk van plan om Rainbow Six: Siege tien jaar actief te houden.

Rainbow Six: Siege doet het nog steeds verrassend goed. Sterker nog, het gaat alleen maar steeds beter met de game. Het aantal spelers blijft telkens groeien en Ubisoft blijft de shooter ook continu voorzien van gratis en betaalde updates. Mede hierdoor heeft de game momenteel 27 miljoen spelers.

Tijdens een Rainbow Six: Siege-toernooi liet de ontwikkelaar weten wat de toekomstplannen voor de game zijn. Het meest opvallende wat ze hebben gezegd is dat ze van plan zijn de tactische shooter in totaal minstens tien jaar te ondersteunen en dat er uiteindelijk honderd speelbare operators moeten zijn. Met honderd verschillende speelstijlen zal de game inderdaad niet snel vervelen.

Siege

Om het ook zo lang leuk te houden wil Ubisoft binnenkort een paar kleine aanpassingen doen om de game wat makkelijker te maken voor nieuwkomers of mensen die liever niet veel geld in de shooter stoppen. Alle spelers, ook degenen die alleen de ‘Starter Edition’ hebben en geen Season Pass, moeten met de eerste twintig operators kunnen spelen. De bijbehorend weapon attachments en weapon camo’s horen daar uiteraard ook bij.

De netstabiliteit gaat ook verbeteren. Ubisoft is momenteel meer data centers aan het maken in het zuiden van Afrika en Europa. Op deze manier moet er genoeg ruimte zijn voor alle 27 miljoen spelers zonder dat iemand hoeft te lijden onder server-problemen of lag.

Siege

Dit is wel een logische stap voor Rainbow Six: Siege. Recentelijk heeft Ubisoft namelijk al aangegeven dat ze zich minder op traditionele games gaan focussen en juist meer op ‘Games as a service’. Ondertussen is de game ook al 2,5 jaar oud en het aantal spelers blijft alleen maar groeien, dus wellicht lukt het de ontwikkelaar wel op dit doel een realiteit te maken. Al is dit niet de eerste keer dat we van een ontwikkelaar horen dat ze hun game tien jaar gaan ondersteunen. Bungie heeft precies hetzelfde gezegd over de eerste Destiny en drie jaar na de lancering van die game lag Destiny 2 in de winkels. Dus ja, eerst zien, dan geloven.

REACTIES (10) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord