PUBG Corp sleept ontwikkelaar Fortnite voor de rechter 

PUBG Corp sleept ontwikkelaar Fortnite voor de rechter 2018-05-29T11:13:54
PUBG Corp heeft ontwikkelaar Epic Games aangeklaagd omdat ze claimen dat er auteursrechten geschonden zijn met Fortnite.

De ontwikkelaar van PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG Corp) heeft Epic Games aanklaagd. Dit heeft nieuwswebsite Korea Times gemeld en zij geven aan dat het gaat om schending van auteursrechten waarbij Fortnite het Battle Royale-concept heeft gekopieerd van PUBG.  Er wordt verder gezegd in het artikel dat er al eerder een dagvaarding is uitgebracht, waarbij PUBG Corp Epic Games beschuldigt van een schending. Een rechtbank in Seoul (Zuid-Korea) buigt zich momenteel over de zaak om te kijken of er sprake is van een schending.

PUBG

Blue Hole (toenmalige uitgever PUBG) heeft aangegeven dat er berichten vanuit de community waren, waarin al geklaagd was over Fortnite. Vervolgens is de uitgever nader onderzoek gaan doen naar de game van Epic en kwam tot de conclusie dat de ervaring en Battle Royale-modus is gekopieerd van PUBG.

We hebben een goede relatie met Epic Games tijdens de ontwikkeling van PUBG aangezien zij de ontwikkelaar zijn van de Unreal Eninge 4 en wij die gebruikt hebben voor onze game. Nadat we geluisterd hadden naar feedback van onze community zijn wij zelf onderzoek gaan doen en gaan kijken naar de overeenkomsten tussen PUBG en Fortnite. Hierbij kwamen we tot de conclusie dat Fortnite gebruik maakt van elementen die gekopieerd lijken te zijn van PUBG.

Toen Fortnite gelanceerd werd had de game alleen een ‘Save the World’ mode, maar voegde daarna een free-to-play Battle Royale modus toe. Dit zorgde ervoor dat de strijd tussen PUBG en Fortnite werd gestart. Gek genoeg werkten de twee bedrijven eerst samen, aangezien PUBG gebruik maakt van de Unreal 4 engine (die natuurlijk gemaakt is door Epic Games). Op het moment is er nog geen uitspraak gedaan door de rechtbank in Zuid-Korea, maar daar zal binnenkort meer informatie over vrijgegeven worden. 

Deze situatie doet wel erg denken aan een verjaardag waarbij een jaloerse broer (PUBG) minder cadeau's krijgt dan zijn jongere broertje (Fortnite) en stampvoetend klaagt hierover bij z'n ouders (maar toch een beetje gelijk heeft).

PUBG Corp heeft al eerder ontwikkelaars aangeklaagd voor het kopiëren van PUBG. Wil je weten hoe je moet pwnen in Fortnite? Check dan onze tips. Komend jaar is er €100 miljoen te winnen met Fortnite en €3 miljoen op de E3 2018. 

Alles over PUBG vind je hier. Nog veel meer Fortnite-dingen vind je onder deze link.

REACTIES (18) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord