PUBG Corp. klaagt uitgever NetEase aan voor PUBG-kloon 

PUBG Corp. klaagt uitgever NetEase aan voor PUBG-kloon 2018-04-10T12:32:58
PUBG Corp. heeft uitgever NetEase aangeklaagd voor het kopiëren van PUBG voor mobiele apparaten. Volgens PUBB Corp. zijn de elementen in Rules of Survival and Knives Out té vergelijkbaar met die van hun eigen game.

Torrent Freak heeft een document van 155 pagina’s gepubliceerd over de rechtszaak tussen PUBG Corp. en NetEase. De ontwikkelaar is ervan overtuigd dat NetEase te veel van hun elementen heeft gejat voor hun mobiele game genaamd Rules of Survival and Knives Out. Dit heeft volgens PUBG Corp voor belemmeringen in de verkoop gezorgd toen PUBG naar mobiele apparaten kwam.

PUBG heeft een aantal foto’s van de twee games naast elkaar gelegd. Hieraan wordt getoond dat zowel PUBG, als Rules of Survival and Knives Out gebruik maken van een grote lobby waar mensen samenkomen voor een match. Ook zien we dat beide games hun potjes beginnen door spelers in een vliegtuig te spawnen, waar ze zelf uit kunnen springen wanneer ze willen. Vervolgens land de speler waar hij wil en gaat hij op zoek naar loot. Ook de dozen die in beide games te vinden zijn, komen volgens PUBG Corp. te veel overeen. De ontwikkelaar vindt ook dat de cosmetische voorwerpen, wapens en gebouwen van Rules of Survival and Knives Out te veel lijken op die in PUBG.

PUBG

En dat is nog niet alles. PUBG Corp merkt ook op dat Rules of Survival and Knives Out gebruik maakt van koekenpannen. Dit keukengerei wordt volgens PUBG Corp. pas gebruikt sinds hun game het heeft gepopulariseerd. Zelfs de iconische uitspraak: ‘Winner Winner Chicken Dinner’ wordt gebruikt in Rules of Survival and Knives Out en in marketingmateriaal Rules of Survival and Knives Out voor de game.

Al deze gelijkenissen zijn voor PUBG Corp. meer dan genoeg redenen om te beweren dat dit voor belemmering heeft gezorgd in het aantal downloads van PUBG Mobile. Daarom willen ze dat NetEase alle versies van hun games die elementen van PUBG bevatten verwijderen. Ohja, en ze willen ook nog schadevergoeding, natuurlijk.

PUBG

Fortnite is er dan wel helemaal overheen gewalst, maar PUBG is best nog wel leuk, hoor. Bekijk deze momenten maar eens. 

REACTIES (14) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord