PlayStation 5 wordt niet per se het goedkoopst, aldus Sony 

PlayStation 5 wordt niet per se het goedkoopst, aldus Sony 2020-05-30T20:41:12
Hoewel Sony van plan is de prijs en de waarde van de PlayStation 5 zo goed mogelijk overeen te laten komen, wordt de console niet per se de goedkoopste op de markt, zo meldt Jim Ryan.

Dat meldt de CEO van Sony Interactive Entertainment in een interview met GamesIndustry.biz. 'Ik denk dat ik de prijs het beste zo kan omschrijven: we zullen de best mogelijke prijs die bij de waarde van de console past gebruiken. Ik bedoel daarmee niet per se de laagste prijs. Waarde is een combinatie van meerdere elementen. Het betekent games, het aantal games, de diepgang van de games, de variatie in games, de kwaliteit van games, de prijs van games... al deze elementen en hoe ze samenvallen met de features van de console.'

Ryan meldt in een interview met CNET daarnaast dat het coronavirus vooralsnog geen invloed heeft op de productie van de PlayStation 5 en diens games. 'We lopen absoluut op schema. We gaan deze feestdagen lanceren en krijgen een wereldwijde lancering.' Hoewel hij niet uitsluit dat er rond de lancering een tekort is aan PS5-consoles, verwacht hij dat deze tekorten niet verschillen van andere consolelanceringen.

Ryan meldde in datzelfde interview dat er geen plannen zijn om games van Sony zelf cross-gen te maken. Dat kun je teruglezen in de meest recente Nachtwacht. Gisteren kondigde Sony een PlayStation 5-event aan voor aanstaande donderdag om 22:00 uur Nederlandse tijd. Hoewel het nog niet precies duidelijk is wat daar allemaal wordt getoond, wordt verwacht dat in de livestream van pakweg een uur een onbekend aantal PlayStation 5-games worden getoond. Het bedrijf is van plan om daarna meerdere soortgelijke uitzendingen te houden met nog meer informatie.

PlayStation 5

REACTIES (18) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord