Pokémon Go meer dan 1 miljard keer gedownload 

Pokémon Go meer dan 1 miljard keer gedownload 2019-08-01T14:52:51
Nintendo heeft een indrukwekkende mijlpaal bereikt: Pokémon Go is al meer dan 1 miljard keer gedownload. Wat inkomsten betreft doet de augmented reality game het ook niet slecht.

Nintendo heeft een aantal nieuwe Pokémon Go video’s naar buiten gebracht, waarin bekend werd gemaakt dat Pokémon Go de 1 miljard downloads heeft bereikt. Het is natuurlijk een gratis spelletje voor op mobiel, maar toch zijn dit indrukkende cijfers.

De laatste keer dat Nintendo downloadcijfers van Pokémon Go deelde, was in 2016. Destijds stond de teller op 500 miljoen downloads, wat betekent dat het spel de afgelopen jaren weinig stoom verloren heeft.

Het is moeilijk om te achterhalen hoeveel Niantic en Nintendo aan het spel verdienen, hoewel Sensortower zegt dat het om een bedrag van zo’n 2,65 miljard dollar gaat. Dat betekent dat Pokémon Go-spelers zo’n 2,4 miljoen dollar per dag uitgeven in de game. Als de game zijn huidige koers voortzet, kan die 2,65 miljard dit jaar zomaar de 3 miljard dollar aantikken. Twee andere mobile-hitjes, Candy Crush en Clash Royale, laat de Pokémon game ver achter zich liggen. Met deze indrukwekkende cijfers is Pokémon Go echter nog niet eens de mobile game die het meeste geld opbrengt. Clash of Clans brengt op dit moment maar liefst 3,15 miljard dollar op.

Hieronder kan je de video’s vinden, maar tenzij je Japans spreekt, kan je er waarschijnlijk weinig van maken.

REACTIES (8) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord