'PlayStation 4 Neo wordt 7 september onthuld in New York' 

'PlayStation 4 Neo wordt 7 september onthuld in New York' 2016-08-09T12:28:56
Sony gaat bij een speciale persevenement in New York op 7 september de PlayStation 4 Neo aankondigen, dat publiceert Franse gamesite Gameblog. De schaal van het evenement zou genoeg aanleiding geven om aan te nemen dat het evenement bedoelt is om de PlayStation 4 Neo aan te kondigen.

De Franse site Gameblog zegt dat de bronnen het evenement categorisch bevestigen: op 7 september wordt de PlayStation 4 Neo aangekondigd. De locatie van het evenement en de omvang van de gastenlijst zou volgens de site genoeg reden zijn om aan te nemen dat Sony de upgrade van de PS4 gaat aankondigen. Er is tevens een precedent bij de aankondiging van de PS4, die vond drie jaar geleden op 20 februari plaats, ook in New York. 

Mooie soccen hoor

Vice bevestigt de claims van Gameblog, zij hebben naar eigen zeggen anonieme bronnen gesproken die de komst van de PlayStation 4 Neo bevestigen, maar kunnen dit alleen anoniem doen omdat zij van Sony een zwijgplicht hebben. Het zou logisch zijn om de PlayStation 4 Neo op 7 september te onthullen, er gaan namelijk geruchten rond dat de Nintendo NX op 12 september wordt onthuld, drie dagen voor de start van de Tokyo Game Show. Om te voorkomen dat alle aandacht naar de NX uitgaat zou Sony enkele dagen ervoor de Neo willen tonen.

De PlayStation 4 Neo moet een flinke upgrade gaan worden ten opzichte van de PlayStation 4, eerder dit jaar lekte de specs van Sony's nieuwe machine al. De AMD Jaguar CPU behoudt nog steeds zijn 8 cores, maar deze krijgen een hogere kloksnelheid van 2,1 GHz. AMD's Liverpool GPU verdubbelt het aantal Compute Units, van 18 naar 36, met een hogere kloksnelheid van 911Mhz. Ook de VRAM krijgt een upgrade in bandbreedte, van 176 GB/s naar 218 GB/s. Met deze specs zou de Neo een stuk dichter bij 4K moeten komen.

REACTIES (23) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord