PlayStation: ‘Microsoft-Sony deal kwam voor ons als een verrassing’ 

PlayStation: ‘Microsoft-Sony deal kwam voor ons als een verrassing’ 2019-05-20T12:14:23
De gamewereld werd laatst opgeschud door het nieuws dat Microsoft en Sony een ‘strategisch partnerschap’ aangaan. Vreemd genoeg was het team van PlayStation net zo verrast door dit nieuws als wij…

Vorige week werd het ondenkbare bekendgemaakt: Sony en Microsoft gaan een samenwerking aan op het gebied van cloud gaming en kunstmatige intelligentie, waarschijnlijk als tegenreactie op Google Stadia en Apple Gaming. Want ja, samen sta je sterker. Opvallend is echter dat PlayStation, de divisie van Sony die nogal iets met gaming doet, niets wist van deze deal!

Het managementteam van Sony is al sinds vorig jaar aan het onderhandelen met Microsoft, waarbij het team van PlayStation amper werd betrokken. Dat klinkt raar en de werknemers bij Sony PlayStation waren dan ook best geschrokken, zo meldt Bloomberg. Zij zijn per slot van rekening al zo’n twee decennia tegen de Xbox aan het knokken in een ware Console Wars! Managers moesten piepels bij PlayStation zelfs kalmeren en hen verzekeren dat de plannen voor de PlayStation 5 niet beïnvloed zouden worden door deze deal.

Sony plus MS

Sony is geïnteresseerd in een samenwerking met Microsoft omdat ze zich bedreigd voelen door de almachtige Google. Sony’s eigen poging om cloud gaming op de kaart te zetten, PlayStation Now, is namelijk niet echt een succes met name door wisselvallige connectiviteit en dus is het tijd ‘to sleep with the enemy’. Prachtig verhaal, de gamepers smult ervan, maar het is best logisch voor Sony om de infrastructuur van een eventuele nieuwe service over te laten aan Microsoft.

Grappig dat we in 2010 al berichtten over een mogelijk samenwerking tussen beide giganten. Check deze Nostradamus-shit hier. PeterKoelewijn weet trouwens precies wat de PlayStation 5 moet hebben om te zorgen dat Sony niet DOODgaat. Check z'n feature hier. 

REACTIES (6) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord