PlayStation laat sommige uitgevers betalen voor cross-play functionaliteit 

PlayStation laat sommige uitgevers betalen voor cross-play functionaliteit 2021-05-04T11:56:04
In sommige gevallen moeten uitgevers Sony PlayStation betalen voor cross-play functionaliteit in PlayStation-versies van games, zo is tijdens de rechtszaak tussen Epic Games en Apple naar buiten gekomen.

In de documenten is te zien hoe Epic Games in 2018 met Sony aan het onderhandelen was om cross-play aan Fortnite toe te voegen. Epic gaf daarbij aan dat het bij diens standpunt wilde blijven, aangezien Fortnite volgens hen de grootste game van het moment was: de game moest en zou cross-play krijgen. Cross-play houdt in dat spelers op verschillende systemen met en tegen elkaar kunnen spelen.

Epic-baas Tim Sweeney liet volgens The Verge tijdens de rechtszaak weten dat bepaalde omstandigheden er voor zorgen dat uitgevers Sony moeten betalen bij de aanwezigheid van cross-play. 'In bepaalde gevallen moet Epic extra omzet aan Sony betalen. Als iemand vooral op PlayStation speelt, maar er op de iPhone voor betaalt, kan die compensatie worden geactiveerd.' Volgens Sweeney is Sony de enige platformhouder die dit doet.

Een uitgegeven document, die hieronder te zien is, benadrukt dit. Wanneer spelers voornamelijk Fortnite op een PlayStation-console spelen, maar hun geld in Fortnite op andere systemen uitgeven, vraagt Sony compensatie in de vorm van 'cross-platform revenue share'.

Sony besloot in september 2018 cross-play op PlayStation 4 te activeren voor bepaalde games, nadat er geruime tijd negatieve berichten in de media kwamen over het feit dat cross-play op consoles niet of nauwelijks mogelijk was. Deze discussies werden in gang gezet toen Fortnite op de Switch lanceerde en het bleek dat spelers niet hun bestaande Fortnite-account naar de Switch-versie konden overzetten. Inmiddels is cross-play een steeds vaker voorkomende optie op alle systemen.

Tijdens de rechtszaak tussen Epic en Apple, die gisteren is begonnen, werden diverse documenten gedeeld met interne informatie over Epic Games. Daarin werden ook details gegeven over de verdiensten en uitgaven van het bedrijf.

REACTIES (18) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord