PlayStation divisies samengevoegd tot Sony Interactive Entertainment 

PlayStation divisies samengevoegd tot Sony Interactive Entertainment 2016-01-26T10:19:50
De dagen van Sony Computer Entertainment en Sony Network Entertainment zijn voorbij, de twee takken houden op met bestaan en worden vanaf 1 april vervangen door Sony Interactive Entertainment.

Wat voor de meesten lijkt op een “You say tomato, I say tomato”-scenario, heeft Sony toch SCE en SNE samengevoegd tot SIE. Mocht het al beginnen te duizelen; Sony Computer Entertainment is natuurlijk de gametak die we al sinds 1994 kennen van de eerste PlayStation-console, en Sony Network Entertainment kwam er in 2010 bij om bepaalde diensten en content voor PSN te maken. Nu ze zijn 'samengevoegd' tot Sony Interactive Entertainment is deze eenheid verantwoordelijk voor alles op het gebied van hardware, software en internetservices (via Kotaku). SIE je wat ik bedoel?

Sony Interactive Entertainment

Het hoofdgebouw van deze nieuwe eenheid zal gevestigd worden in San Mateo, Californië. SIE zal zich ook richten op de verkoop, het onderzoek naar en de ontwikkeling van de PlayStation, en dit is wat Sony’s Andrew House er over te melden heeft:

By integrating the strengths of PlayStation’s hardware, software, content and network operations, SIE will become an even stronger entity, with a clear objective to further accelerate the growth of the PlayStation business. 

Along with our business partners, SIE will develop pioneering services and products that will continue to inspire consumers’ imaginations and lead the market. [..] We will work hard to maximize corporate value by coordinating global business operations across San Mateo, Tokyo, and London by leveraging local expertise.

SCE

Op 1 april zal de overgang naar SIE plaatsvinden, dit is namelijk voor de Japanners van Sony het begin van het nieuwe fiscale jaar. Zeg maar doei tegen Sony Computer Entertainment en Sony Network Entertainment!

REACTIES (11) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord