'PlayStation 5 krijgt een evolutie qua geluid

'PlayStation 5 krijgt een evolutie qua geluid' 2020-05-20T09:49:46
Naar eigen zeggen (gevalletje 'Wij van WC-Eend') krijgt de PlayStation 5 geluid dat een enorme sprong maakt ten opzichte van zijn voorganger, zo is op te maken uit een bedrijfspresentatie van Sony.

In al het gereutel van next-gen-console-aankondigingen wat betreft grafische kwaliteiten, zou je bijna vergeten dat geluid óók een 'unique selling point' is. En dat is iets wat Sony maar al te graag aan wil stippen in hun bedrijfsvergaderingen. Naar eigen zeggen wordt het geluid dat de PlayStation 5 kan produceren een 'evolutie'. 

Dankzij een nieuwe processor is de PlayStation 5 in staat compleet nieuwe geluidsmogelijkheden te bieden. "Door de 3D-processor hebben we het nu mogelijk gemaakt om een meer diverse en geavanceerde 3D-geluidservaring te bieden", stelt de presentatie. "Spelers ervaren nu geluid van achter, boven en onder: eigenlijk volledig rondom." Eigenlijk precies wat de Dolby Atmos-plug in nu doet op Xbox One en PC, maar waarschijnlijk beter?

Anyway: Die nieuwe technologie zou -in combinatie met een supersnelle SSD en haptische feedback-controllers- een compleet nieuwe ervaring geven aan gamers die op de vorige generatie consoles nog niet mogelijk was. Of die briljante 3D-geluidhoepla ook gaat werken op een cheap-ass Trust-headset of op je draadloze iPhone-tandenborstelkopjes, is nog niet bekend. Dikke kans dat je moet investeren om het beste uit je console te halen, mettertijd.

Het is wat dat betreft niet echt nieuws omdat PlayStation-baas Mark Cerny in zijn superinteressante en enorm boeiende en spetterende video, al heeft aangegeven dat Sony tracht de geluidservaring nog meeslepender te maken. Als je 52 minuten over hebt, of even een tukkie wilt doen; zeker even checken.

Los van enig scepticisme moge het logisch zijn dat zowel de PlayStation 5 als de Xbox Series X nog beter gaan klinken dan de huidige generatie consoles, maar ongetwijfeld moet je daar wel een dikke headset of surround sound-set up voor nodig hebben. Is dat iets waar jullie ook je portemonnee voor open gaan trekken?

REACTIES (33) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord