Sony: PlayStation 5 gaat voor ray-tracing en SSD

Sony: PlayStation 5 gaat voor ray-tracing en SSD! 2019-04-16T15:00:35
Mark Cerny, de hoofdarchitect van de PlayStation 4 en de PlayStation Vita, heeft in een exclusief interview met Wired interessante, nieuwe informatie gegeven over de PlayStation 5. Zo zal deze gebruik maken van ray tracing en een SSD in zich hebben.

Het lijkt er op dat de PlayStation 5, waarvan de naam overigens nog niet bevestigd is, veel meer zal zijn dan slechts een upgrade van de PlayStation 4. Althans, als we de antwoorden van Mark Cerny in een zeer recent, exclusief interview met Wired moeten geloven. En Cerny is zeker een geloofwaardige man, want hij was de hoofdarchitect voor de ontwikkeling van zowel de PlayStation 4 als de PlayStation Vita.

Wat gaat er dan zo anders zijn aan de nieuwe PlayStation 5? Bij een wissel van een oude naar een nieuwe generatie hoort natuurlijk een flinke boost qua hardware en we worden daar niet in teleurgesteld. Uit het interview is te halen dat je met de PlayStation 5 toegang krijgt tot ray tracing, iets dat tot op heden alleen maar mogelijk is met specifieke hardware voor de PC. Ray tracing wordt vooral voor visuals gebruikt en zorgt voor veel natuurlijkere lichtval, schaduwen en weerspiegelingen. Volgens Cerny kunnen ze deze technologie ook voor andere doeleinden toepassen in de nieuwe generatie PlayStation, zoals veel betere 3D-sound en in-game geluidseffecten.

Verder zal er in de next-gen PlayStation een interne SSD te vinden zijn, iets wat tot nu nog niet voor de huidige generatie consoles gebruikt werd. Hierdoor wordt het steeds makkelijker om grote, zware games die veel power vereisen, goed en vloeiend te kunnen spelen. Daarnaast lijkt het gerucht dat er een hoge focus op VR ligt bij de komende Sony-spelcomputer ook te kloppen. Volgens Mark Cerny zal de PSVR-hardware van de PlayStation 4 bruikbaar zijn met de PlayStation 5. Ook is backwards compatibility zo goed als een feit, want je krijgt de mogelijkheid om minimaal PS4-spellen te spelen op de nieuwe generatie Playstation.

Uiteindelijk is alle informatie gegeven in het interview hardware-gerelateerd. Er zijn verder nog geen uitspraken gedaan over services en dat is ook wel logisch, want de PlayStation 5 moet je echt nog niet in 2019 verwachten. Wanneer de spelcomputer wel gaat komen, houden wij voor je in de gaten.

Check vooral hier al onze next-gen console geruchten om te zien hoe veel er daadwerkelijk klopt en welke geruchten een broodje aap blijken te zijn!

REACTIES (25) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord