Patent voor PlayStation 5-devkit bevestigd door gameontwikkelaar 

Patent voor PlayStation 5-devkit bevestigd door gameontwikkelaar 2019-08-22T15:24:06
Nadat er een patent van Sony online verscheen, lijkt game-ontwikkelaar Matthew Stott op Twitter bevestigd te hebben dat dit om een PlayStation 5-devkit gaat. De Tweet is inmiddels alweer verwijderd, maar fans weten genoeg om te speculeren.

Deze week verscheen er een patent van Sony op het forum ResetEra met een aantal afbeeldingen van een console. Op het forum gingen mensen er meteen vanuit dat het een devkit van de PlayStation 5 betreft.

Een devkit is een systeem waarop ontwikkelaars hun games voor een console kunnen maken voordat de console het daglicht ziet. Op deze consoles zijn vaak extra functies beschikbaar die het makkelijker maken voor ontwikkelaars om hun ontwikkelding te doen. Vaak zien ze er anders uit dan de versie van de console die voor het publiek verkrijgbaar is, waardoor veel mensen denken dat dit ook het geval is bij dit patent.

Deze gedachte werd vervolgens door ontwikkelaar Matthew Stott van Codemasters op Twitter bevestigd. ‘It’s a devkit we have some in the office’, zei hij in de inmiddels verwijderde Tweet. Codemasters is de ontwikkelaar van onder andere F1 2019 en Dirt Rally en de kans dat dit bedrijf al bezig is met de ontwikkeling van games voor de PS5, is groot. Vroeg of laat zullen ze dus zeker devkits ontvangen, hoewel Stott dus beweert dat ze de apparaten nu al in huis hebben.

Sony heeft nog niets van zich laten horen. De PlayStation 5 wordt ergens in 2020 verwacht, hoewel ook dit nog niet door Sony bevestigd is. Voor meer geruchten over de next-gen consoles, klik hier of hier.

Twitter Stott

REACTIES (10) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord