PlayStation 4 nu de op één na best verkochte homeconsole ooit 

PlayStation 4 nu de op één na best verkochte homeconsole ooit 2019-10-31T12:00:27
Met 102.8 miljoen verkochte exemplaren haalt de PlayStation 4 de Wii en de PlayStation 1 in qua verkoopcijfers, waardoor het nu de op één na best verkochte homeconsole ooit is. Alleen een van zijn voorgangers, de PlayStation 2, is nog vaker verkocht.

Enkele maanden geleden maakte Sony bekend dat er 100 miljoen exemplaren van de PlayStation 4 zijn verscheept, wat natuurlijk al een geweldige mijlpaal is voor het bedrijf. Nu komt daar nog een andere mijlpaal bij, aangezien Sony gisteren deelde dat de PS4 nu 102.8 miljoen keer is verkocht. Dit getal op zichzelf zegt natuurlijk niet zoveel, maar het betekent wel dat de PS4 de Wii en de PS1 inhaalt qua verkoopcijfers en nu de op één na best verkochte homeconsole ooit is. Alleen een van zijn oudere broers, de PS2, is vaker verkocht met meer dan 150 miljoen verkochte exemplaren.

De overmacht van Sony op de consolemarkt wordt hier wel mee duidelijk. Met de PS2, PS4 en PS1 heeft Sony nu de drie best verkochte homeconsoles ooit in handen, en het lijkt er niet op dat een van de concurrenten de komende tijd in de buurt van deze cijfers gaat komen.

PS4

Met de PlayStation 5 in zicht kunnen we ervan uitgaan dat de eerste plek van de PS2 veilig is, want de kans dat de PS4 nog eens 50 miljoen exemplaren gaat verkopen is klein. Wel geeft Sony aan dat ze in ieder geval nog een paar miljoen PS4-exemplaren willen verkopen dit jaar. Ze hopen namelijk de 110 miljoen verkochte exemplaren te halen voordat dit fiscale jaar afgelopen is. Dat zijn dus nog 7,2 miljoen te verkopen exemplaren voor het komend half jaar. Dat is, om eerlijk te zijn, niet eens onrealistisch. Met Black Friday, de feestdagen en de onvermijdelijke prijsverlagingen voordat de PS5 uitkomt in zicht, is dit voor velen misschien wel hét moment om een PS4 aan te schaffen.

Sony denkt alvast aan de toekomst, want eerder deze week hebben ze alvast de handelsmerken ingediend voor de komende vijf generaties aan PlayStation-consoles. Heb jij al een PS4 en kijk je uit naar de PS5? Lees hier meer over de releasedatum.

REACTIES (28) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord