PewDiePie verafschuwt steun van dader Christchurch-aanslag 

PewDiePie verafschuwt steun van dader Christchurch-aanslag 2019-03-15T13:27:44
In een reactie op de aanslag in Christchurch waarin meer dan veertig bezoekers van een moskee omkwamen heeft Felix ‘Pewdiepie’ Kjellberg zich uitgelaten over de situatie. De extreemrechtse terrorist en dader van de aanslag zei tijdens de daad ‘Subscribe to Pewdiepie’ en streamde dit de hele wereld over.

YouTuber PewDiePie zegt misselijk te worden van het feit dat de dader van de Christchurch-aanslagen zijn naam noemde tijdens de daad. Verder laat hij weten mee te leven met alle slachtoffers, familieleden en betrokkenen. Terwijl de man uit Nieuw Zeeland gewapend een moskee binnendrong en hier meer dan 40 mensen neerschoot, werd dit tegelijkertijd live over heel de wereld gestreamd. Op een bepaald moment in de stream is te horen dat de terrorist ‘Subscribe to Pewdiepie’ zegt, waarmee hij refereert naar het YouTube-kanaal van de Zweedse content creator. De video is nog online te vinden maar wij hebben als redactie besloten hem hier niet te delen.

                  

PewDiePie, een Zweedse YouTuber bekend om zijn gaming content, heeft op dit moment de meeste subscribers met een ongelofelijke 89 miljoen mensen die op zijn kanaal geabonneerd zijn. Kjellberg is vaker negatief in het nieuws geweest voor vermeende affiliatie met extreemrechtse groepen en het verspreiden van extreemrechts gedachtengoed. Terwijl Kjellberg elke verbinding met deze groepen op zijn eigen manier ontkent en probeert te ontkrachten, blijven anderen vanuit het extreemrechtse circuit hem noemen als inspiratiebron. De dader zou naast PewDiePie ook geïnspireerd zijn door Anders Breivik, de Noorse extreemrechtse terrorist die in 2011 zeventig mensen om het leven bracht.

Bij Power Unlimited gaan onze gedachten en steun uit naar iedereen die betrokken is geraakt bij deze tragedie.

REACTIES (38) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord