Update: PewDiePie reageert op shout-out naar YouTube-kanaal dat beschuldigd wordt van antisemitisch gedachtegoed 

Update: PewDiePie reageert op steun antisemitisch YouTube-kanaal 2018-12-12T10:23:54
Felix 'PewDiePie' Kjelberg heeft een shout-out gedaan naar een YouTube-kanaal dat door sommigen als antisemitisch wordt gezien. E;R, zoals het kanaal heet, maakt video-essay’s van films, tv-series en anime, maar zou antisemitische boodschappen verwerken in zijn video’s.

PewDiePie ligt weer eens onder vuur op YouTube. De Zweedse YouTuber gaf in zijn Pew News van afgelopen zondag een shout-out naar het kanaal E;R, dat vervolgens 15.000 nieuwe abonnees kreeg. Een ander YouTube-kanaal, The Young Turks, beschuldigt PewDiePie nu van een ernstig gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel, want E;R zou antisemitische content verwerkt hebben in zijn video’s. 

PewDiePie kwam in 2017 al in de problemen na het verwerken van antisemitische referenties in zijn content. Disney verbrak zijn banden met de YouTuber na de ophef rondom zijn referenties. De bewuste aflevering van Pew News check je hieronder. 

PewDiePie lijkt zich van geen kwaad bewust in de Pew News-video. Wat denk jij ervan? Moet je je als YouTuber met miljoenen abonnees extra bewust zijn van de kanalen die je een shout-out geeft? Is onwetendheid in deze kwestie een zeer kwalijke zaak?

Update: PewDiePie heeft gisteravond gereageerd op de berichtgeving rondom zijn shout-out naar het YouTube-kanaal E;R. Hij benadrukt in een speciale Pew News-uitzending dat hij de shout-out deed op basis van de video-essays die E;R maakt en dat hij dit niet had gedaan als hij had geweten dat er verborgen en minder subtiele referenties naar Nazi-Duitsland in de video's zaten. Dit omdat hij anderhalf jaar geleden publiekelijk heeft uitgesproken dat hij zich distantieert van nazi-grappen en referenties.

Check voor meer ophef in de gaming-industrie de arrestatie bij Starbreeze Studios vorige week.

REACTIES (206) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord