PlayStation-CEO: Overgang tussen PS4 en PS5 wordt zo naadloos mogelijk 

PlayStation-CEO: Overgang tussen PS4 en PS5 wordt zo naadloos mogelijk 2019-06-05T11:32:56
PlayStation-CEO Jim Ryan heeft in een interview meer informatie gegeven over de manier waarop Sony de overgang tussen de PS4 en de PS5 wil laten verlopen. Het doel is een naadloze overgang, waar de oude generatie niet meteen nutteloos zal zijn.

Jim Ryan, de man die sinds februari de CEO van Sony’s PlayStation-divisie is, heeft in zijn eerste interview sinds hij zijn nieuwe functie betrad meer informatie gegeven over de overgang van de PlayStation 4 naar de next-gen Playstation-console. Volgens Jim Ryan is niets belangrijker voor Sony en PlayStation dan dat PS4-gebruikers niet het idee hebben dat hun oude console en games compleet nutteloos zullen zijn.

Whether it's backwards compatibility or the possibility of cross generational play, we'll be able to transition that community to next-gen. It won't be a binary choice about whether you have to be ether on PlayStation 4 or next-gen to continue your friendship.

Het is volgens Ryan dus mogelijk om én PS4-games te spelen op je PS5 én om de savegames van je PS4 over te zetten op je PS5 zodat je deze gewoon kan blijven gebruiken. Dit zou zeker zorgen voor een gemakkelijke overgang en mensen waarschijnlijk makkelijker overhalen om over te stappen naar de next-gen PlayStation.

Jim Ryan laat in zijn interview ook weten dat een gespecialiseerde SSD onderdeel zal van de het starter-model van de next-gen PlayStation. De beelden die je hier kunt zien worden dus voor iedere PS5-gebruiker beschikbaar. Ook liet Ryan weten dat de console high defenition 4k-beelden op 120HZ gaat leveren. Het wordt dus wel tijd voor een nieuwe tv als je gebruik wil maken van deze heftige visuals.

Wat we van PSVR kunnen verwachten werd uit het interview helaas niet duidelijk. De PlayStation-CEO gaf aan dat hij hier niet over kon of wilde spreken. Er gaan wel geruchten in de rondte dat de next-gen PlayStation flink gaat inzetten op VR, maar dat blijft dus nog even in het midden.

Eén ding weten we wel heel zeker: Sony komt niet naar de E3. We gaan dus helaas niets zien van Sony-games of een nieuwe console. Wil je weten wat er wel naar de E3 2019 komt, check dan deze pagina.

REACTIES (21) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord