Nintendo sleept Roms-sites voor de rechter vanwege copyright-schending 

Nintendo sleept Roms-sites voor de rechter vanwege copyright-schending 2018-07-23T11:14:59
Nintendo heeft twee populaire ROMS-sites aangeklaagd wegens het illegaal verspreiden van hun games. Hopelijk hebben de eigenaren goed gespaard, want de boetes die hun boven het hoofd hangen zijn geen kinderspel.

Nintendo is klaar met mensen die niet meer voor hun games willen betalen (of die gewoon klassieke games willen regelen op een ander platform omdat ze ergens anders niet meer beschikbaar zijn) en heeft juridische stappen ondernomen om het aanbod van ROMS tegen te gaan. Afgelopen week heeft het Japanse bedrijf de sites LoveROMS.com  en LoveRETRO.co  aangeklaagd wegens het illegaal verspreiden van hun games. Beide site worden beheerd door  Jacob Mathias zijn bedrijf in Arizona, genaamd Mathias Designs LLC. Nintendo heeft aangegeven dat de sites vallen onder de grootste platformen die illegaal games aanbieden.

The LoveROMs and LoveRETRO websites are among the most open and notorious online hubs for pirated video games. Through the LoveROMs and LoveRETRO websites, Defendants reproduce, distribute, publicly perform and display a staggering number of unauthorized copies of Nintendo’s video games, all without Nintendo’s permission.

Nintendo heeft via de rechtszaak het bedrijf, Mathias Designs LLC., aangeklaagd en eist per Nintendo-titel die op de sites staan $150.000  en $2.000.000 voor rechtenschending. Daarnaast moeten alle bronnen waar de ROMS vandaan komen bekend worden gemaakt aan de Japanse ontwikkelaar.

Phoenix Wright

Ondertussen is LoveRETRO volledig offline gehaald en heeft LoveROMS alle Nintendo titels van de website gegooid. Wat nu precies de stand van zaken is in deze rechtszaak blijft onduidelijk. Er is verder geen uitspraak gedaan door de eigenaar van de websites over de zaak.

Nintendo is niet de enige die naar de rechter stapt. PUBG Corp heeft afgelopen jaar namelijk Epic Games voor rechter gesleept vanwege Fortnite. Voor meer informatie over die zaak check je hier en hier.

REACTIES (18) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord